Meet the artists și Garden party- 2 evenimente in cadrul Fusion Arts Expo 2019!

         Fusion Arts conectează comunitățile de artiști cu publicul larg, reunește iubitorii de artă indiferent de vârstă și inspiră sute de proiecte creative, transformând Palatul Noblesse – Lifestyle Palace într-un hot spot al artelor și oferind experiențe artistice semnificative și cuprinzătoare! Fusion Arts este un proiect aflat la a 4-a ediție cu scopul de a permite artiștilor să exploreze, să comunice prin artă și să-și celebreze propria identitate; să ofere oportunități de auto-exprimare și dezvoltare a abilităților în materie de frumos; să contribuie la creșterea personală și socială.

       Toate edițiile Fusion Arts sunt create pentru atingerea acestor obiective. Timp de o săptămâna, artiștii selecționați vor avea ocazia de a-și face cunoscute lucrările în cadrul evenimentului Fusion Arts Expo 2019 (6-11 mai), în mod gratuit. Evenimentul este organizat de către Palatul Noblesse - Lifestyle Palace, cu susținerea Noblesse Interiors și Studio Insign și în parteneriat cu Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură. In cadrul Fusion Arts Expo 2019 (6-11 mai), organizatorii au pregatit 2 evenimente speciale: 10 mai: Arts After Work- Meet The Artists! (18:00-22:00)

        Cunoști artiștii îndeaproape, le asculți povestea și aflii visul din spatele artei lor. Terasa din gradina palatului este deschisă! 11 mai: Garden Party Fusion Arts (11:00- 22:00) Expoziția se va încheia cu o petrecere în aer liber pentru toți artiștii și iubitorii de arte și design. În grădina palatului se va deschide terasa pe care te poti bucura de soare toata ziua de sambata. Vizitatorii sunt asteptati cu muzica in aer liber, live performance, street food by Simbio pe Roti si o atmosfera perfecta pentru o zi de weekend! Intrarea este libera!

        Anul acesta, Proiectul Fusion Arts se extinde, devenind o Agenție de Artă de referință, creată pentru a reuni și promova artiștii din diferite domenii prin proiecte de design interior, târguri, expoziții și evenimente speciale. Astfel, toți artiștii selecționați la ediția Fusion Arts 2019 vor fi preluați și promovați pe o nouă platformă, www.fusionarts.ro, cu scopul de a crea parteneriate pe termen lung pe diferite proiecte ale agenției.

        Organizatori: Palatul Noblesse si Asociatia Culturala Noblesse Cu sustinerea: Noblesse Interiors, Studio Insign, Institutul de Marketing, Teatrul InDArt, Godmother Partener: Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură

Camerata Regală invită câștigători ai Concursului Internațional George Enescu în concert la Ateneul Român

       Camerata Regală continuă celebarea celor zece ani de existență cu o invitată cu totul specială, Anna Tifu. Câștigătoare a Concursului Internațional George Enescu și a multor altor premii, Anna Tifu este o prezență fermecătoare și impresionează atât prin excelența cu care își desfășoară activitatea cât și prin șarmul personal. Cântă în prezent pe o vioară Antonio Stradivari "Maréchal Berthier" ex Napoleon (1716), împrumutată de la Associazione Canale din Milano.

        Concertul va avea loc în data de 7 aprilie 2019, ora 19.00, la Ateneul Român. Camerata Regală va concerta de această dată fără dirijor, iar în programul concertului veți putea regăsi următoarele lucrări: G. Holst – Suita Sf. Paul, T. A. Vitali – Chaconne, P.de Sarasate – Suita Carmen și de P. I. Ceaikovski – Serenada pentru orchestra de coarde.

     Vă așteptăm cu drag !

     ***Câștigătoare a concursului „George Enescu” din 2007, Anna Tifu este considerată una dintre cele mai importante violoniste ale generației sale. Născută la Cagliari (Italia), a început să cânte la vioară la vârsta de șase ani, sub îndrumarea tatălui ei, iar la vârsta de 17 ani, Anna a fost acceptată la Institutul de muzică Curtis din Philadelphia, unde a studiat cu Aaron Rosand, Shmuel Ashkenazy și Pamela Frank. Mai târziu, a primit o bursă de la Academia Internațională de Muzică din Cagliari pentru a studia la Paris, unde a primit „Diplome Superieur de Concertist l’Ecole Normale”.

     Anna Tifu a concertat alături de cele mai mari orchestre și ansambluri din lume și a lucrat cu dirijori precum Yuri Temirkanov, Gustavo Dudamel, Diego Matheuz, David Afkham, Juraj Valcuha, John Axelrod, Christoph Poppen, Justus Frantz, Cristian Mandeal, Horia Andreescu, Sergiu Commissiona, Lü Jia, Giampaolo Bisanti, Julian Kovatchev, Hubert Soudant, Gèrard Korsten, Gabor Ötvös. A urcat pe cele mai cunoscute scene din lume: Scala di Milano, Auditorium Parco della Musica di Roma, Sala Mare a Sankt Petersburgului, Konzerthaus din Dortmund, Konzerthaus Berlin, Beethoven-Saal Stuttgart, Ateneul Român din București, Grădina Madison Square din New York, Centrul Staples din Los Angeles, Sala Simòn Bòlivar din Caracas. Despre Camerata Regală Începând cu anul 2012 Camerata Regală a desfășurat în fiecare an o mini stagiune de concerte la Ateneul Român, denumită inițial Royal Sound, apoi Mari Soliști, Mari Dirijori, iar începând cu anul 2014 devine Stagiunea Regală, proiectul emblematic al orchestrei.

        De asemenea, Camerata Regală a participat la numeroase festivaluri, desfășurate atât în țară cât și în străinătate: Festivalul Internațional G. Enescu – Bucuresti, Bucharest Music Film Festival, Festivalul Eurorchestras - Polonia, Festivalul de la Rolandseck - Germania, Music Gardens Festival – Polonia. Pe plan educațional, Camerata Regală, desfășoară unul dintre proiectele de mare success, Camerata Regală si Micii Muzicieni, proiect realizat pentru prima oară în România în anul 2018 și care a presupus realizarea unui masterclass de orchestră, cu orchestra mixtă de instrumentiști profesioniști și tineri interpreți, adresat la nivel național, elevilor și tinerilor muzicieni.

       Camerata Regală este decorată de către Casa Regală a României cu Medalia Regele Mihai I pentru loialitate, fiind alături de Casa Regală a României la Ceremoniile prilejuite de Aniversarea Jubileului Alteței Sale Regale Principele Radu al României, de Învestirea cu Titlul de Alteță Regală a Principelui Nicolae al României, Jubileul de 90 de ani ai Regelui Mihai, Ceremonia Decorației Regale “Nihil Sine Deo”, Aniversarea a 25 de ani de la revenirea în țară a Alteței Sale Regale Principesa Margareta. Camerata Regală a fost distinsă cu Premiul Musica Viva de către Forumul Cultural Român.

The Woman 2019: Manageri ai oamenilor care au pus valorile în prim plan

      Leadership-ul feminin implică o viziune axată pe emoție, colaborare, fermintate, valori și principii autentice. Avem atât de multe exemple în jurul nostru care ne demonstrează că înainte de a fi un manager bun, ești partenerul de business al celor cu care construiești. Respectul, autenticitatea, asumarea rolului și recunoașterea meritelor sunt doar câteva dintre atributele femeilor pe care The Woman Leadership Conference alege să le pună în lumină an de an.

      Cea de-a opta ediție The Woman are loc pe 28 martie la Wonderland Resort și pune accent pe liderii implicați în comunitate care militează pentru valorile în care cred. Înscrierile continuă pe site-ul oficial al evenimentului www.thewoman.ro/conference

        “Leadership with grace” – despre eleganță și eficientă în viața și business cu Ioana Enache

      Ioana Enache, General Manager Amway România, Bulgaria și Grecia, confirmă prezența în cadrul The Woman Leadership Conference. De-a lungul celor 27 de ani de experiență, Ioana și-a definit stilul de leadership, pentru a avea impact și eficiență în raport cu echipa și partenerii sai, păstrându-si însă autenticitatea și rămânând fidelă valorilor personale. Crede în nevoia fiecăruia de a decide, de a fi responsabilizat, de a deveni un model pentru tot ce derivă din proiectele de care se ocupă si această abordare i-a adus numeroase satisfacții și a ajutat-o să definească #leadershipwithgrace. Crede că “leadership with grace” se regăsește în modalitatea ei de a construi business și relații în fiecare zi, iar despre Amway spune ca este o companie cu valori autentice, care a adus valoare în viața numeroșilor săi parteneri.

      Alina Dumitru - despre nobila misiune de a îmbunătăți calitatea vieții ”Leading from the Heart” este stilul de leadership pe Alina Dumitru l-a adoptat în calitate de Manager General Zepter România. Pe parcursul carierei sale, Alina s-a dedicat educației, fiind profesor de limba engleză, iar mai apoi a activat în aviația comercială și cea privată. "Întreaga filosofie Zepter este despre oameni, motiv pentru care sunt aproape de ei și încerc să educ prin puterea exemplului. M-am înconjurat de o echipă experimentată, responsabilă, cu ajutorul căreia facem lucruri minunate. Astfel am înțeles că It is about living the story, not telling the story” declară Alina.

      Gala premiilor The Woman, prilej de recunoaștere a meritelor Recunoașterea meritelor femeilor implicate în comunitate a fost întotdeauna una dintre valorile The Woman. An de an, comunitatea s-a bucurat de prezențe naționale și internaționale, femei care și-au asumat roluri de management, care au înțeles că prin implicarea proprie pot schimba mentalități, dezvolta oameni și susține eforturile celor din jur.               The Woman premiază femeile remarcabile care și-au asumat riscuri, au depășit limite și care au avut un impact pozitiv în comunitatea din care fac parte, reușind să inspire și să educe prin multă pasiune și dedicare.  Acestea sunt aliate cu misiunea The Woman de a educa, de a dezvolta și a inspira femeile în fiecare etapă a carierei lor. Categoriile premiate anul acesta sunt Lifetime Career Award, Game Changer Award, Education Award, Millennial Leader Award, Difference Maker Award.

        În 28 martie, alături de Ioana Enache și Alina Dumitru, în fața comunității The Woman vin și Nevin Çolak, Vicepreședintele Turkish Airlines Inc. cu 10.000 de însoțitori de zbor în echipă, Christina Van Loo, de 7 ori campioană națională la acro-gimnastică în USA, desemnată Atletul Decadei în 1980 și Atletul Olimpic al Anului în 1988, Irina Rimes, cântăreață și compozitoare cu o ascensiune uimitoare în ultimii 3 ani de carieră, și Dite Dinesz, jurnalista din spatele proiectului “Izolați în România”.             Evenimentul este powered by Raiffeisen Bank, iar partenerii care susțin leadershipul feminin sunt: Dentocalm, CUPA, ECCO, Turkish Airlines, Magic FM, ClujHub, Ciao Bella, Silicon Forrest, Nashi, PMA Invest, Mediadome, Zelist.

Vino la primul Grand Slam din România!

DanceMasters.ro, aflat anul acesta la cea de-a 16-a ediție, este cea mai importantă competiție internațională de dans sportiv organizată la noi în țară și printre cele mai bine poziționate internațional.

   Succesul din anii anteriori culminează în 2019 cu WDSF Grand Slam Series, sub una dintre cele 5 licențe acordate anual de WDSF (World DanceSport Federation - Federatia Mondiala de Dans Sportiv), alături de Germania, Taiwan, Italia și Rusia, vârful competițiilor mondiale din acest sport și primul organizat în România. Punctajul și prestigiul evenimentului va atrage numeroase perechi de dansatori din topul mondial, aducând împreună peste 2000 de sportivi din 28 de țări, și cele mai bune 80 de perechi din topul 100 mondial, spre bucuria publicului iubitor de dans sportiv. Apreciat în egală masură, atât de sportivi, cât și de fani ai dansului, concursul se desfașoară în București, la Sala Polivalentă, pe parcursul a 3 zile, între 15 și 17 martie.

    Acest prestigios eveniment sportiv însumează 45 de competiții naționale și internaționale, dansuri latino și standard, pe toate categoriile de vârste. Sambătă 16 și duminică 17 martie, finalele Grand Slam vor însufleți Galele de seară DanceMasters. DanceMasters atrage anual aproximativ 10.000 de spectatori în sală și o audiență impresionantă TV și online, competiția fiind preluata și transmisă la nivel național și internațional. Ia-ți acum biletul din rețeaua myticket.ro, iar in zilele de concurs de la casieria Sălii Polivalente.

   Biletele sunt valabile întreaga zi, cu multiple intrări, iar copiii beneficiază de reducere. Pentru cei ce vor să vadă spectacolul în cel mai mic detaliu se găsesc la vânzare și locuri la mesele VIP din jurul ringului de dans. Pentru mai multe informații intrați pe site-ul  DanceMasters.ro  sau pe pagina de facebook a evenimentului.

Stagiunea Regală 2019 – stagiune aniversară!

   Anul 2019 marchează zece ani de existență a orchestrei Camerata Regală și devine astfel prilej de sărbătoare. Însuflețiți de cel mai autentic entuziasm pentru muzică, instrumentiști de cel mai inalt nivel au urmat un frumos și amplu parcurs de excelență în muzică. Pe parcursul celor zece ani, Camerata Regală a fost des întâlnită pe marile scene naționale și internaționale, fiind implicată în proiecte inedite.și colaborând cu nume importante ale muzicii și vieții culturale românești.

   Primul concert al acestei stagiuni aniversare o are ca invitată pe îndrăgita solistă Paula Seling și va avea loc duminică, 17 februarie, la ora 19.00, la Atenerul Român, cu ocazia sărbătorii naționale a iubirii – Dragobetele. Orchestra va concerta sub bagheta dirijorului Constantin Grigore – dirijor principal și unul dintre membrii fondatori ai orchestrei.

  În program se vor intrepreta piese din repertoriul solistei Paula Seling.

  Biletele se pot achiziționa prin rețeaua bilete.ro și de la Casa de bilete a Ateneului Român.

   Paula Seling, Solistă, compozitoare, producător muzical, artist, nascută în ziua de Crăciun a început să studieze pianul de la vârsta de 6 ani, câștigând câteva premii ca și pianist. La vârsta de 10 ani a susținut primul minirecital ca și solist vocal, acompaniată de corul școlii. De atunci a câștigat aproape toate trofeele festivalurilor de muzică din România. Din 1998 și până acum a lansat peste 15 albume solo, atât cu muzica pop, dar și de colinde și muzică religioasă, multe dintre acestea fiind scrise, orchestrate și produse de ea. Paula și-a "împrumutat" vocea personajului Holly Viteză în producția "Mașini 2" și a interpretat piesa "Chiar pot zbura" de pe coloana sonoră a filmului de animație Disney, "Neînfricata"(BRAVE). În 2011 a făcut parte din juriul show-ului de televiziune X-Factor.

   De-a lungul timpului a avut numeroase colaborări cu nume mari din industria muzicală și a cântat pe scene alături de mari interpreți. A reprezentat de două ori, alături de Ovi, România la Eurovision, unde în 2010 au reușit sa obțină locul 3. Din 2008 are propria casă de producție și de curând a deschis propria școală de muzică. Este membru UCMR, UCMR-ADA și absolventă a Conservatorului din București, seția de Compoziție Jazz, Muziă Ușoară. Despre Constantin Adrian Grigore - dirijor În perioada studiilor urmate în ţară, apoi în Polonia la Academia de Muzică „Karol Lipinski” dirijorul Constantin Grigore a beneficiat de îndrumarea unor maeştri recunoscuţi ai dirijatului: Horia Andreescu, Petru Andriesei, Ilarion Ionescu-Galati sau dirijorul polonez Marek Pijarowski.

   A participat la diverse cursuri de dirijat, precum Malaga Philharmonic Masterclass (Malaga 2017 – prof. Manuel Hernandez Silva), Weimar Meisterkurse (Weimar 2016 – prof. Nicolas Pasquet), “International Masterclass for Orchestral Conducting and Phenomenology of Music” (Craiova 2012 – prof. Konrad von Abel), „Wiener Meisterkurse” (Viena 2008 – prof. Salvador Mas Conde), „The Roads of Romanticism” (Varsovia 2006) și de asemenea a participat la cursuri susținute de Jorma Panula, Jin Wang sau Mark Stringer.

   Constantin Grigore se perfectionează printr-un stagiu de asistență la Rundfunk Sinfonieorchester Berlin (2011) sub îndrumarea maestrului Marek Janowski și ulterior (2012) la Bayrische Rundfunk și Munchner Philharmoniker, unde participă la repetițiile și concertele susținute de Mariss Jansons, Bernard Haitink, Alain Gilbert, Paavo Jarvi, Lawrence Foster sau Vasily Petrenko, în parallel participând şi la cursurile de fenomenologie susţinute de Konrad von Abel.

   A susţinut concerte la pupitrul unor orchestre importante, atât din ţară, cât și în străinătate și a colaborat cu solisti de renume ai scenei muzicale. În 2009 cu ocazia Sarbătorilor Pascale s-a aflat la pupitrul Bucharest Symphonic Pops, în concertul extraordinar sustinut de Al Bano si Montserrat Caballe în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, în 2013 este ales dirijorul Evolution Orchestra în turneul susținut de Steve Vai în Rusia, Polonia, Italia, Spania și România, iar în anul 2014 susține un turneu de concerte în Coreea de Sud, la pupitrul Orchestrei Filarmonicii “Oltenia”.

   În 2009 a fost dirijorul Orchestrei Simfonice a Colegiului Național de Arte George Enescu, cu care a susținut concerte la Ateneul Roman, Sala Radio și în cadrul Festivalului Internațional “George Enescu”, în perioada 2013-2015 a fost dirijorul principal al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Oltenia din Craiova, iar între 2017- 2018 consultantul artistic al Filarmonicii de Stat din Sibiu. Din 2009 este invitat să susțină concerte la fiecare ediție a Festivalului Internațional George Enescu. De asemenea, este unul din membrii fondatori și dirijorul orchestrei “Camerata Regală”, cu care a susținut numeroase concerte în Romania, dar și in Albania, Republica Moldova, Germania și Polonia.

   La invitația Institutul Cultural Român, susține în ianuarie 2016 un concert la pupitrul Cameratei Regale, în Mozart Saal din Konzerthaus Viena, iar în iunie 2018, la pupitrul aceleași orchestre, un concert la Bruxelles. În anul 2017 a fost invitat la pupitrul Filarmonicii Regale din Liege, unde a susținut o serie de 7 concerte în Liege (Sala Filarmonicii), Bruxelles (Bozar), Ath, Ottignes și Namur. Constantin Grigore a primit numeroase premii şi distincţii, iar în prezent, Constantin Grigore este dirijorul principal al Orchestrei Camerata Regală.

  Despre Camerata Regală: Începând cu anul 2012 Camerata Regală a desfășurat în fiecare an o mini stagiune de concerte la Ateneul Român, denumită inițial Royal Sound, apoi Mari Soliști, Mari Dirijori, iar începând cu anul 2014 devine Stagiunea Regală, proiectul emblematic al orchestrei. De asemenea Camerata Regală a participat la numeroase festivaluri, desfășurate atât din țară cât și în străinătate: Festivalul Classiscs for Pleasure (Sibiu), Festivalul Internațional G. Enescu – Bucuresti, Bucharest Music Film Festival, Festivalul Eurorchestras - Polonia, Festivalul de la Rolandseck - Germania, Music Gardens Festival – Polonia.

  Pe plan educațional, Camerata Regală, desfășoară unul dintre proiectele de mare success, Camerata Regală si Micii Muzicieni, proiect realizat pentru prima oară în România în anul 2018 și care a presupus realizarea unui masterclass de orchestră, adresat elevilor și tinerilor muzicieni la nivel national.

  Camerata Regală este decorată de către Casa Regală a României cu Medalia Regele Mihai I pentru loialitate, fiind alături de Casa Regală a României la Ceremoniile prilejuite de Aniversarea Jubileului Altetei Sale Regale Principele Radu al Romaniei, de Investirea cu Titlul de Alteta Regala a Principelui Nicolae al Romaniei, Jubileului de 90 de ani ai Regelui Mihai, Ceremonia Decoratiei Regale “Nihil Sine Deo”, Aniversarea a 25 de ani de la revenirea în țară a Alteței Sale Regale Principesa Margareta. De asemenea,     Camerata Regală a fost distinsă cu Premiul Musica Viva de către Forumului Cultural Român.

Dezbatere Teatrelli la împlinirea a 160 de ani de la Unirea Principatelor: „Mai întâi, trebuie recuperată inteligența mâinilor, apoi, educația și formarea profesională”, consideră Adrian Majuru

      În această seară, Teatrelli sărbătorește 160 de ani de la Unirea Principatelor Române, de la ora 18:30, cu o dezbatere specială, avându-i ca invitați pe Constantin Bălăceanu-Stolnici și pe Adrian Majuru. Locurile pentru evenimentul cu intrare liberă prin rezervare sunt deja epuizate. În cadrul dezbaterii, Constantin Bălăceanu-Stolnici și Adrian Majuru vor aprofunda relația dintre trecutul și prezentul României pentru a putea identifica și aplica soluții pentru situațiile disfuncționale pe care le trăim. „Secolul al XIX-lea a scos România din zona gri și primejdioasă a Europei, spațiu al confruntărilor militare dintre imperii, și a plasat-o, către finalul său, în rândul națiunilor independente și consolidate instituțional.

     Secolul al XIX-lea a reprezentat cea mai spectaculoasă proiecție statală, de la despotismul feudal al domnitorilor fanarioți la monarhul constituțional, adept al evoluționismului, conform căror principii, pentru construirea unei națiuni moderne, dincolo de legi, se află răbdarea și perseverența de a clădi cu ajutorul generațiilor tinere conceptul de stat modern, total diferit de acela al generațiilor trecute. Aceasta a fost România anului 1899 pe care regele Carol I a lăsat-o moștenire următoarei generații. Ce soluții avem astăzi sunt pentru reconfigurarea hărții viitorului? Profesionalizarea. Investiția constantă în factorul uman.

    Mai întâi, trebuie recuperată , priceperile, aptitudinile, sau, cum mai sunt azi numite, skills. Apoi, educația și formarea profesională”, a declarat  Adrian Majuru.

    Dezbaterea va fi urmată, de la ora 19.30, de un concert al ansamblului Imago Mundi. Concertul ilustrează unul dintre efectele Unirii Principatelor Române: libertatea de a trece – muzical și vizual – de la un peisaj românesc la altul, sub aceeași identitate culturală. Va fi prezentat un repertoriu special: compoziții și aranjamente contemporane, inspirate din muzica tradițională a Munteniei, Olteniei și Moldovei – o selecție din proiectele recente ale ansamblului: „Isvor. George Enescu”, „Isvor. Constantin Brâncuși” și „100”, iar comentarii vizuale vor fi făcute prin proiecții video originale mixate în timp real.

    Ansamblul Imago Mundi este format din: Oana Ivașcu – oboi, Daniel Ivașcu – percuție, Cătălin Ștefănescu-Pătrașcu – cobză, chitară, Raluca Stratulat – vioară, Adrian Buciu – flaute, Andreea Țimiraș – violoncel, Cristian Stănoiu – proiecții video live. Evenimentul este organizat de Primăria Capitalei, prin creart - Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București.

   Constantin Bălăceanu-Stolnici este unul dintre cei mai cunoscuţi medici neurologi, pionier în neurocibernetică. Este membru de onoare al Academiei Române. A fost decorat cu Ordinul Steaua României în grad de Cavaler şi cu Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate. Este descendent al Bălăcenilor, familie căreia aula imperială vieneză i-a conferit titlul de conte al Sfântului Impreiu Romano-German și i-a concesionat stema.

   Adrian Majuru este Manager al Muzeului Municipiului București începând cu luna aprilie 2014, și profesor asociat al Universității de Arhitectură și Urbanism «Ion Mincu» din București. A finalizat cursuri postdoctorale prin programul POSDRU în antropologie (2011-2013) organizate de Academia Română. A fost consultant pe zona de antropologie-sociologie în cadrul stabilirii Strategiei Naționale în domeniul cercetării, dezvoltării tehnologice și inovării pentru 2014-2020, Panelul socio-economic, București, iulie-august 2013. A publicat peste 20 de lucrări de specialitate.

   Imago Mundi a fost fondat în anul 2001 de Oana și Daniel Ivașcu, cu o bogată experiență acumulată de-a lungul celor peste 17 ani de existență, ansamblul a fost primit cu entuziasm la Viena, Istanbul, Estoril, București, Berlin, Riga, Londra, New York, Belgrad, Budapesta sau Tunis. Ansamblul atrage deopotrivă publicul interesat de muzica veche, cât şi pe ascultătorii de muzică clasică, jazz sau rock.

   Imago Mundi se adresează unui public dinamic, care caută alternative la muzica de consum; perspectiva din care este construit discursul muzical este aceea a omului contemporan care nu expune piese de muzeu, ci cântă o muzică vie; este perspectiva omului influenţat de experienţa urbană, care ascultă jazz, rock, muzică clasică sau electronică deopotrivă, dar pentru care bucuria muzicii este întotdeauna motivată de ce simte şi nu de ce „se poartă”.

  Despre Teatrelli Teatrelli este un proiect creart, un spațiu cultural alternativ dedicat artelor performative, care oferă publicului producții proprii de teatru și dans, precum și concerte acustice, dezbateri și artist-talk-uri. www.creart.ro/teatrelli/

“Stelele-n Cer. Concert de cântece de leagăn și colinde“ cu Rodica Vica (soprană) și Barbara Laister-Ebner (țiteră)

        Cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă 2018, Primăria Capitalei, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură, Muzeul Național George Enescu și BookHub, în parteneriat cu Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti și Wagner Arte Frumoase și Povești, propun publicului bucureștean un eveniment muzical special: STELELE-N CER / Stars in the sky - concert de colinde și cântece internaționale de leagăn. Binecunoscută pentru promovarea compozițiilor inedite de muzică clasică și pentru dorința de a apropia publicul larg de o lume a sunetelor inovatoare, dar și de mult uitate, soprana Rodica VICA prezintă un nou proiect original.

       În acest demers i se alătură reputata țiteristă austriacă Barbara LAISTER- EBNER, un star internațional al acestui instrument rar, devenit în 2017 patrimoniu UNESCO. Evenimentul, prezentat de Nona RAPOTAN (editor coordonator al bookhub.ro), va avea loc sâmbătă, 15 decembrie 2018, de la ora 19:00, la Teatrelli (Piața Lahovari nr. 7). În acest cadru de sărbătoare va avea loc și lansarea CD-ului Stars in the Sky al celor două renumite artiste. Participarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile, pe baza unei rezervări în prealabil la adresa de e-mail: office@musicarte.ro DUO-ul propune un prim proiect realizat în totalitate din cântece de leagăn și intitulat Stelele-n cer. Titlul provine de la ultimul poem al lui Mihai Eminescu, transpus muzical de către Nicolae Bretan. Piesa constituie de altfel și lucrarea centrală a acestui recital atmosferic. Evenimentul promovează în același timp și CD-ul cu același nume, înregistrat la Viena în 2018.

      Conținând 16 cântece de leagăn din întreaga lume, repertoriul este o adevărată demonstrație de multiculturalitate, prin perspectiva limbilor în care se interpretează: română, franceză, engleză, germană, italiană, spaniolă, japoneză și ladino (sefardă). Cei mai mari compozitori au dedicate opusuri de o reală valoare acestui gen, oferind o paletă extrem de variată stilistic: Nicolae Bretan, Paul Constantinescu, Federico Garcia Lorca, Wolfgang Amadeus Mozart, Johannes Brahms ș.a.. Cântecele de leagăn au luat naștere din dorința mamei de a crea o atmosferă de calm și tihnă în momentul adormirii copilului.

       Aceste creații muzicale au reprezentat dintotdeauna liantul primordial auditiv dintre copil și mama sa, oferindu-i totodată celui dintâi primele imagini descriptive despre lumea în care s-a născut. Chiar dacă la prima vedere proiectul este dedicat copiilor, și adulții se pot bucura de acest program muzical, neobișnuit în contemporaneitatea neliniștită în care ne aflăm, lasându-se purtați și reconectați la experiențele muzicale originare. Barbara LAISTER-EBNER a fost invitată de celebrul dirijor Riccardo Muti să se alăture renumitei Filarmonici din Viena ca solistă în cadrul Concertului de Anul Nou de la Viena din 2018.

      Succesul acestei prezențe scenice a clasat-o în topul mondial al instrumentiștilor de renume și a făcut ca țitera să se transforme dintr-un instrument istoric, într-un instrument de interes, Barbara Laister-Ebner devenind un adevărat ambasador al său. Țitera clasică este un instrument muzical cu corzi ciupite, apărut în secolul al XIX-lea, în Germania, fiind urmașa cithar-ei antice. Barbara Laister- Ebner cântă la o țiteră vieneză cu 42 de corzi, www.laister-ebner.com. Rodica VICA este invitata celor mai importante opere și filarmonici atât din țară, cât și din străinătate, fiind în același timp câștigătoare a numeroase premii la concursuri naționale și internaționale: Premiul I la Concursul International de muzică barocă „La Stravaganza” din Cluj- Napoca, Premiul al II-lea la Concursul Radiodifuziunii Române „Drumul spre celebritate”, Premiul pentru cea mai Bună Interpretare Muzicală în cadrul Trofeului „Ion Dacian” pentru Tineri Interpreți ș.a..

     Printre ultimele succese profesionale ale sopranei se numără concerte alături de orchestra Musica Ricercata, debutul la Müpa Budapest și premiera mondială a nou-descoperitului oratoriu Strigoii de George Enescu, alături de Orchestra Simfonică Radio Berlin. Tot ea a realizat și premiera discografică a acestei fascinante lucrări enesciene, apărută la casa de discuri Capriccio. www.rodicavica.com

Viorica Pintilie vă invită la concertul „Christmas time is here“

        Viorica Pintilie vă invită luni, 10 decembrie 2018, de la ora 19:30, la Teatrul Național / Sala Pictura, la un concert de Crăciun în care va interpreta cele mai îndrăgite melodii de sezon de pe albumul propriu – „Christmas time is here”. I se alătură pe scenă talentații instrumentiști: Johnny Bică (pian), Adrian Flautistu (contrabass), Ciprian Pop (chitară), Iulian Nicolau (tobe) și invitatul Sebastian Burneci (trompetă).

      De asemenea, Viorica va fi acompaniată și de cvartetul de coarde Playthoven. E o bucurie să mă reîntâlnesc cu publicul meu în pragul sărbătorilor de iarnă! Albumul „Christmas time is here“, pe care l-am lansat anul trecut, conține cele mai frumoase și cunoscute piese de Crăciun. „Let it snow”, „White Christmas”, „Baby it's cold outside” sunt doar câteva dintre cântecele extraordinare care au trecut proba timpului și pe care le puteți asculta pe albumul meu și în concertul din 10 decembrie. – a declarat Viorica Pintilie.

    ♫♫♫ VIORICA PINTILIE este pe scenă de la 15 ani, absolvind Școala de Muzică din Chișinău și un master în muzica jazz la Universitatea Națională de Muzică din București. A trecut prin mai multe genuri muzicale până să ajungă la jazz, acesta fiind stilul în care se regăsește cel mai bine. Activitatea ei muzicală include Festivalul de Jazz de la Târgu Mureș (2013) și Sibiu Jazz Fest (2013). În mai 2016 a obținut Premiul Special al Juriului la Sibiu Jazz Festival. Prezența ei învăluitoare și timbrul special s-au făcut remarcate la concertele din București, Cluj, Sibiu, Târgu Mureș, Chișinău, Bulgaria, Cehia și Portugalia.

     În februarie 2017, Viorica a lansat albumul de standarde de jazz „Stories of a Heart”, care reprezintă poveștile celor mai iubite cântece de jazz pe care le-a interpretat în cei aproape 5 ani de concerte. În luna decembrie 2017 a lansat un nou album, cu tematică de Crăciun. Pe albumul „Christmas time is here” vocea Vioricăi a fost acompaniată de un big band din care fac parte muzicienii care i-au fost alături și la primul album, un cvartet de coarde și un grup de suflători. Surpriza albumului este un duet cu Virgil Ianțu la piesa „Baby, it’s cold outside”. ♫♫♫ DESPRE INSTRUMENTIȘTI JOHNNY BICĂ, cu o pregătire solidă în muzica clasică și jazz, este doctor în muzică, producător muzical, compozitor și colaborator al secției de jazz a Universității Naționale de Muzică din București, fiind considerat unul dintre cei mai buni pianiști ai generației sale. Este laureat pe scenele Napocensis Jazz Festival din Cluj-Napoca, Sibiu Jazz Festival, susținând concerte la Bucharest Jazz Festival, Alba Jazz, Bucharest Music Film Festival, TNB, Sala Radio din Bucuresti, dar și la Electric Castle sau Airfield Festival. În toamna anului 2018 a lansat primul să album, „The real vibrations“.

    ADRIAN MIRCEA FLAUTISTU este unul dintre cei mai importanți contrabasiști ai jazzului autohton. Premiile obținute la Festivalurile de Jazz de la Târgu Mureș sau Sibiu (și în cvartet cu Viorica Pintilie) sunt uverturi ale personalității sale artistice, probate în diverse formule jazzy, alături de Cristian Soleanu, Mircea Tiberian, Petrică Andrei, Garbis Dedeian sau Florin Răducanu. Din anul 2000, este membru permanent al trio-ului Stagiunii de Jazz, de la Teatrul Act, din București. CIPRIAN POP, unul dintre cei mai apreciați chitariști de jazz ai momentului, și-a perfecționat studiile la Universitatea Națională de Muzică București – Facultatea de Compoziție Muzicală, Secția Jazz și deține un masterat în Muzica și Cultura Pop, la aceeași secție. În 2009, a câștigat concursul „Festivalul Ziua Chitarelor”, iar în 2011 a obținut premiul pentru cel mai bun instrumentist la „Festivalul Internațional Studențesc de Jazz” din Târgu Mureș. A colaborat cu Sorin Romanescu, Luiza Zan, Vlad Popescu, Cristian Soleanu, Mircea Tiberian, Nicolas Simion, Alex Man ș.a.

       Anul 2018 este al doilea în care Ciprian Pop se alătură Academiei ICon Arts, în calitate de profesor la secția de Jazz. IULIAN NICOLAU a studiat vioara și pianul, fiind în prezent student al Universității Naționale de Muzică din București, la clasa de percuție. Fiind membru al Cvartetului Viorica Pintilie, a primit Premiul Special al Juriului la Festivalul de Jazz de la Sibiu, în 2016. Colaborează cu cei mai apreciați artiști de jazz din peisajul românesc – Nicolas Simion, Mircea Tiberian, Cătălin Milea, Alex Man, Marius Vernescu, Emil Bizga –, dar și cu cei din mediul internațional – Candice Hoys și Cedric Henriot. SEBASTIAN BURNECI, absolvent al Prince Claus Conservatoire din Olanda, este unul dintre cei mai valoroși muzicieni din noua generație, solist în Big Band-ul Radio, fondator și lider al Bucharest Jazz Orchestra. De asemenea, este membru activ în proiecte internaționale de jazz și parte integrantă a celor mai importante înregistrări și producții live din ultimii ani.

     Sebastian a lansat în 2018 albumul „Unspoken” – un concept în care a combinat elemente din sfere muzicale diferite, fuzionând jazz-ul cu muzica clasică, folclorul și rock-ul. PLAYTHOVEN a luat fiinţă în urma unei idei inedite, şi anume „tunarea” instrumentelor clasice cu procesor de sunet, tonuri sau looper. Este un sound nou, original, care acoperă ca stiluri: jazz-ul, rock-ul, preluări şi prelucrări ale unor piese clasice într-un mod original. Dintre festivalurile la care au participat merită amintite: Festivalul Enescu, Johnny Răducanu și Sibiu Jazz Festival, în care Playthoven a și fost premiat în ediția 2014. Componența: Alex Marian (vioară), Anca Sinaci (vioară), Luiza Iorga (violă) și Radu Sinaci (violoncel).

    ♫♫♫ BILETELE (categoria I: 90 lei și categoria a II-a: 70 lei) se pot cumpăra online, pe eventbook.ro și la casieria Teatrului Național. PARTENERI MEDIA Eveniment recomandat de Magic FM Șapte Seri, metropotam.ro, best-event.ro, loudcity.fm, Forbes, Forbes Life, Cariere 

Noutățile celei de-a XIII-a ediții a Festivalului SoNoRo

        Festivalul SoNoRo lansează anul acesta un nou tip de abonament, ce cuprinde toate concertele din București. Prețul abonamentului este de 420 de lei (redus la 210 lei pentru elevi, studenți și pensionari) și include toate concertele ce vor avea loc în perioada 3 – 11 noiembrie 2018, precum și proiecția filmului „Rostropovich – L’archet indomptable”, din 12 noiembrie. De asemenea, o altă premieră pentru anul acesta este că și publicul din Cluj beneficiază de un abonament pentru toate concertele Festivalului SoNoRo din Cluj-Napoca. Prețul abonamentului este 120 de lei, redus la 60 de lei pentru elevi, studenți și pensionari.

       După epuizarea primului tip de abonamente, ce a oferit accesul la concertul de deschidere de la Palatul Cotroceni, ne-am gândit la o modalitate prin care am putea oferi publicului din România accesul la cât mai multe concerte ale acestei ediții, la care vor participa muzicieni importanți din toată lumea. Pentru mine, în calitate de organizator, Festivalul SoNoRo reprezintă bucuria de a concerta cu muzicieni fantastici pe care i-am întâlnit pe scene importante ale lumii și este o încântare că pot să îi prezint publicului din țara mea! Prin urmare, am dorit să facilităm accesul la cât mai multe întâlniri cu acești muzicieni valoroși și, pe lângă concertele cu acces liber, pe care le includem în fiecare an în program, sau jamsessions surpriză, anul acesta am venit și cu această variantă accesibilă de abonament. Sperăm să vedem un public cât mai numeros la toate concertele! declară Răzvan Popovici, directorul executiv al Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo.

      Biletele și abonamentele pot fi achiziționate de pe site-ul Eventim (www.eventim.ro), din librăriile Humanitas și Cărturești, din magazinele Germanos, Orange, Vodafone și Domo. Festivalul SoNoRo se va desfășura în perioada 2-20 noiembrie 2018, în București, Timișoara, Cluj-Napoca, Brașov și Sibiu. Recunoscut pentru concertele sale spectaculoase, în spații deosebite, dar și pentru faptul că a colaborat constant cu unii dintre cei mai apreciați artiști ai lumii, Festivalul SoNoRo propune pentru anul acesta o reîntâlnire cu pianiștii Louis Lortie și Marianna Shirinyan, una dintre cele mai creative și apreciate artiste din domeniul muzicii de cameră. Louis Lortie a concertat timp de mai mult de trei decenii în întreaga lume, fiind considerat unul dintre cei mai versatili pianiști din prezent. Concertează la Wigmore Hall din Londra, Filarmonica din Paris, Carnegie Hall sau Sala Simfonică din Chicago. În premieră pe scena Festivalului SoNoRo, va concerta chitaristul Alberto Mesirca, absolvent „Summa cum laude” al                    Conservatorul din Castelfranco Veneto și câștigător al „Golden Guitar” în 2007 și 2009. În 2013, albumul său, „British Guitar Music”, înregistrat cu Paladino Music OG, a fost câștigătorul Chitarei de Aur pentru „Cel mai bun album al anului”. Printre celelalte numele sonore, ce vor urca anul acesta pe scenele Festivalului SoNoRo, îi amintim pe violoniștii Marc Bouchkov, Alina Pogostkina, Pavel Vernikov sau Jonian Ilias Kadesha și pe violonceliștii Valentin Răduțiu și Kyril Zlotnikov. Pavel Vernikov, născut în Odessa, s-a remarcat pe scene din întreaga lume și a fost invitat ca membru al juriului la Concursul George Enescu. Predă la prestigiosul Conservator Superior Național de Muzică din Lyon, la Universitatea din Viena și la Școala Înaltă de Muzică din Lausanne. Alina Pogostkina a câștigat, în 2005, Concursul Sibelius din Helsinki și a cântat, printre altele, alături de orchestrele hr-Sinfonieorchester Frankfurt, Oslo Philharmonic, Royal Stockholm Philharmonic, Helsinki Baroque Orchestra, BBC Scottish, NHK și Yomiuri Nippon Symphony. Marc Bouchkov s-a născut în anul 1991 și a început studiul viorii la vârsta de cinci ani, alături de bunicul lui, Mattis Vaitsner.

        A avut o evoluție rapidă, iar recent a apărut și primul său album, cu lucrări de Ysaye, Chausson și compoziții proprii, foarte bine primit de critica de specialitate. Jonian Ilias Kadesha, născut în Atena, în 1992, este deja unul dintre cei mai talentați și versatili muzicieni ai generației sale, atât ca solist, cât și ca muzician de cameră. A câștigat premii la numeroase competiții internaționale, susținând recitaluri pe scena Operei Megaron din Atena, Operei Wigmore din Londra, Sălii Molière din Lyon și Teatrului Verdi din Florența. Kyril Zlotnikov a beneficiat de o bursă a Fundației Culturale America-Israel, câștigând numeroase premii în cadrul unor competiții importante. Este membru fondator al Jerusalem String Quartet, unul dintre cele mai dinamice cvartete din lume. Valentin Răduțiu a fost premiat la numeroase concursuri internaționale, precum „Friedrich Dotzauer” la Dresda și „Karl Davidov” la Riga, dar a fost distins și cu „Premiul Muzicii al Economiei Germane”, în 2011, unul dintre cele mai importante premii pentru tinerii muzicieni din Germania. De asemenea, este laureat al Concursului Internațional George Enescu.

        Mai multe detalii pe www.sonoro.ro. Înființat în anul 2006, Festivalul SoNoRo a adus muzica de cameră în prim-planul vieţii culturale româneşti şi a inclus scena muzicală românească într-o reţea de festivaluri europene de înaltă ţinută. Pe lângă parteneriate regulate cu festivaluri din Italia, Letonia, Germania, Anglia, Austria, Israel şi Japonia, SoNoRo a concertat în unele dintre cele mai renumite săli din lume, cum ar fi Wigmore Hall din Londra, Konzerthaus din Viena, YMCA din Ierusalim şi Carnegie Hall din New York. Platforma culturală SoNoRo include Festivalul SoNoRo (13 ani), SoNoRo-Inteferențe, programul de burse și workshop-uri pentru tineri muzicieni (12 ani), SoNoRo On Tour (11 ani), SoNoRo Arezzo (8 ani), SoNoRo Conac, seria de concerte estivale găzduite de clădiri de patrimoniu din România (6 ani). SoNoRo este membru al European Festivals Association.

Festivalul Enescu 2019 – Lumea în armonie! - Triplă premieră: interpreți, repertoriu, organizare

Peste 2.500 dintre cei mai valoroși artiști ai lumii având 50 de naționalități vor prezenta la București 84 de concerte și recitaluri timp de 23 de zile o Un total de 34 de prezențe în premieră în România - 25 de artiști, printre care Marion Cotillard, Kiril Petrenko, Mitsuko Uchida și 9 orchestre de talie mondială o Festivalul se va desfășura în București și alte șapte orașe din țară 

Opera în concert - extinderea repertoriului; Spectacole speciale - Mozart week in Residence 

Acces sporit pentru un public cât mai larg - schimbări în procesul de achiziționare a abonamentelor Ediția 2019 a Festivalului Internațional George Enescu (31 august – 22 septembrie 2019, București, România) aduce publicului mai multe premiere, atât din perspectiva prezențelor artistice, cât și din cea a spectacolelor propuse și a organizării. „Ediția 2019 a Festivalului Enescu relevă, cu certitudine, puterea originalității și a armoniei.

Artiști din întreaga lume, de naționalități diferite, unii având viziuni și religii diferite vin în cadrul Festivalului cu un singur țel: acela de a face muzică. Or, scopul muzicii este tocmai acesta: să unească și nu să dividă. Cred că acest lucru transpare și din programul acestei ediții. Am reușit să convingem o mulțime dintre invitați să fie prezenți cu lucrări compuse de ei – astfel, vom avea o permanentă alternanță între muzica clasică și cea contemporană în cadrul aceluiași concert.

Prezența operelor în concert la această ediție este una remarcabilă. Vor fi prezentate câteva lucrări în premieră în România – printre acestea fiind și opera Leonore, de Beethoven, o lucrare monumentală, iată, niciodată prezentată în România. Aș mai adăuga că un punct de atracție este prezența violonistei Patricia Kopacinskaia în deschidere, alături de Filarmonica din Berlin, cu provocatorul concert pentru vioară de Schoenberg, iar Mariss Jansons, legendarul dirijor al Royal Concertgebouw Orchestra revine la pupitrul orchestrei pentru a încheia Festivalul”, a declarat directorul artistic al Festivalului Enescu, Vladimir Jurowski, într-o intervenție specială prin Skype în cadrul conferinței de presă care a marcat debutul pregătirilor pentru Festivalul Enescu 2019, luni, 22 octombrie, la Ateneul Român. „Avem premiere pe toate palierele în acest an. Propunem noi formule de repertoriu - cum ar fi opera în concert sau Mozart Week in residence. Avem 34 de noi artiști și orchestre de mare calibru, care se alătură marilor nume consacrate ale Festivalului.

Am organizat o secțiune dedicată lui George Enescu și contemporanilor săi pentru a asculta această muzică în contextul în care a fost creată. Am consolidat secțiunea de muzică contemporană, astfel încât publicul să și poată interacționa cu extraordinari compozitori care sunt activi și disponibili. Am modificat procesul de organizare a vânzărilor de bilete, pentru a oferi mai multe șanse, unui public cât mai divers, asemănător celor de la alte mari Festivaluri.

Proiectele care susțin Festivalul sunt gândite și ele ca o deschidere către un public mai divers. Ideal ar fi ca Festivalul să se simtă ca o bucurie pentru orice locuitor al orașului. Mai avem până acolo, dar aceasta ne este direcția, pentru a menține vie, peste timp și peste generații, opera genialului Enescu”, a punctat Mihai Constantinescu, director executiv al Festivalului George Enescu, în cadrul aceleași conferințe de presă.

Mădălin Voicu, secretar de stat în cadrul Ministerului Culturii și Identității Naționale a reiterat importanța și spirijnul insitituțional acordat Festivalului Enescu: „În calitate de muzician, nu doar de demnitar, apreciez efervescența pe care a avut-o acest festival în tot acest răstimp, de când s-a stins George Enescu. Facem în continuare toate eforturile, atât noi, cât și celelalte insitituții pentru a asigura sprijinul necesar acestui eveniment care este unul dintre cele mai prestigioase din lume și care reușește să aducă România în prim-plan din punct de vedere cultural.“ „Pentru Televiziunea Română este un act de onoare să preia integral concertele din cadrul Festivalului Enescu, cel mai important proiect cultural al anului 2019.

Vom asigura și un conținut editorial, cu numeroase interviuri cu personalitățile prezente, și, la fel ca și până acum, vom asigura toată infrastructura necesară transmisiunilor live”, a declarat Mircea Neacșa, director TVR 3. Liliana Staicu, director Radio România Muzical a punctat la rândul său: „Suntem alături de Festival încă de la prima ediție. Și pentru noi, acest eveniment reprezintă un adevărat maraton, fiindcă majoritatea concertelor vor fi transmise live pe posturile noastre de radio.

În plus, un număr important de concerte vor fi transmise în întreaga Europă, prin intermediul parteneriatului cu Uniunea Europeană de Radio – ceea ce reprezintă un fapt cu adevărat european.” PREMIERE ȘI NOI PREZENȚE Printre noii artiști, care completează galeria de vedete internaționale, se află actrița de Oscar Marion Cotillard, care o aduce pe legendara Jeanne d’Arc pe scena Ateneului Român, în opera omonimă, sub bagheta dirijorului Alexandre Bloch. I se alătură nume precum Mitsuko Uchida, Rene Jacobs, Kirill Petrenko, Diana Damrau, Joyce DiDonato, Rolando Villazón și Julia Fischer. În festival vor fi interpretate 32 de lucrări de George Enescu.

În seriile Muzica Secolului XXI și Forumul Internațional al Compozitorilor, participarea este din ce în ce mai puternică, mari compozitori contemporani acceptând invitația la această ediție a Festivalului: de la Michael Nyman, la Usuk Chin, compozitorul polonez Krzysztof Penderecki, pianista și compozitoarea de origine rusă stabilită în America, Lera Auerbach. PREMIERE ÎN REPERTORIU Trei opere în concert vor fi prezentate în premieră: Die Frau Ohne Schatten, de Strauss, în interpretarea Orchestrei Radio Berlin, Moses and Aaron, de Schoenberg, în interpretarea Filarmonicii George Enescu și Peter Grimes, de Britten – prezentată de Orchestra Națională Radio. Tot în premieră absolută în cadrul Festivalului Enescu, publicul va putea asculta: Jeanne d’Arc au Bucher, de Honegger, cu Filarmonica din Lille, Castelul lui Barbă Albastră, de Bartok, în interpretarea Polish National Radio Orchestra. În plus, Filarmonica din Liege aduce pe scena Festivalului La Voix Humaine, de Poulenc, iar Basel Chamber Orchestra prezintă Don Giovanni, de Mozart. Un moment special în cadrul ediției 2019 a Festivalului Enescu îl va reprezenta Mozart Week in Residence – un concept adus direct de la Salzburg, a cărui propunere este de a uni oamenii prin intermediul muzicii lui Mozart, explorată dintr-o nouă perspectivă.

Secțiunea Enescu și contemporanii propune, la Sala Mică a Palatului, o nouă cadrare a operei lui Enescu în chiar contextul muzical în care compozitorul român a creat - întâlniri peste timp cu colegii de clasă de la Viena și Paris, descrierea subtilă a unei epoci și a unui context creativ. Tot în premieră absolută, la ediția 2019 a Festivalului Enescu, Simfonia a III-a, de George Enescu va fi interpretată de două ori – de către Orchestra Maggio Musicale Fiorentino și de către Orchestra Radio Berlin. Ulterior, simfonia enesciană va fi prezentată la Florența înainte de a fi interpretată în Festival, pe 8 septembrie, și la Berlin, după interpretarea de pe scena Festivalului Enescu, pe data de 22 septembrie – cu participarea Corului Filarmonicii George Enescu.

De asemenea, o interpretare inedită a Poemului Vox Maris, de George Enescu va fi oferită publicului de celebra London Symphony Orchestra, care a decis să includă această lucrare în premieră în repertoriul său internațional. De asemenea, Filarmonica din Liege include Suita a II-a, de George Enescu în repertoriul său. MARILE VEDETE REVIN Cele mai mari orchestre ale lumii revin la ediția 2019 a Festivalului: London Symphony Orchestra, alături de celebrul pianist Denis Matsuev, Orchestra Națională a Franței – cu legendarul Evgeny Kissin la pian, State Academic Symphony Orchestra of Russia, Staatskapelle Dresden – alături de exploziva Yuja Wang și de soprana Kristine Opolais, Oslo Philharmonic Orchestra cu Vasily Petrenko la pupitru, Sankt Petersburgh Symphony Orchestra cu Nelson Freire la pian, precum și prestigioasa Royal Concertgebouw Amsterdam, care va încheia festivalul într-o serie de concerte deja consacrată.

Ansambluri importante, precum Mahler Chamber Orchestra, Camerata Salzburg, Europa Galante, Orchestra of the Age of Enlightement, Vienna Radio Orchestra – cu Elisabeth Leonsakaja la pian și Academia Bizantia vor urca pe scena Festivalului Enescu 2019. Printre cele mai notabile prezențe românești din ediția 2019, este triada dirijorală Horia Andreescu, Cristian Mandeal și Christian Badea. Cele mai importante orchestre românești vor fi prezente în ediția 2019, de la Orchestra Filarmonicii George Enescu, la Orchestra Radio și Orchestra Română de Tineret, la filarmonicile din Iași, Sibiu, Timișoara, Cluj, Bacău și Târgu Mureș. Celebrul dirijor Ion Marin va urca din nou pe scena Festivalului Enescu, la fel și pianista Alexandra Dariescu și mezzo-soprana Ruxandra Donose. De asemenea, Gabriel Bebeșelea, Tiberiu Soare, Vlad Vizireanu și Cristian Lupeș vor dirija orchestre străine.

Laureații ediției 2018 a Concursului Internațional George Enescu vor susține concerte în programul Festivalului Enescu 2019. În total, 84 de concerte și recitaluri numai în sălile de concert din București, un estimat de peste 2.500 de artiști din cele mai diverse colțuri ale lumii, 50 de naționalități lucrând împreună. Festivalul Enescu va avea loc la București, precum și în alte șapte orașe din țară: Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Sibiu, Târgu Mureș, Bacău și Târgoviște. Ediția 2019 a Festivalului Enescu își așteaptă publicul la Sala Palatului, Ateneul Român, Sala Radio, Sala Mică a Palatului la concerte și recitaluri grupate în jurul a șase mari secțiuni: „Mari orchestre ale lumii”, „Concertele de la miezul nopții”, „Recitaluri și concerte camerale”, „Muzica secolului XXI”, „Mozart Week in Residence” și „Forumul Internațional al Compozitorilor”. De asemenea, vor avea loc concerte și evenimente în Piața Festivalului, conferințe, lansări de discuri și de carte, spectacole extraordinare.

PREMIERĂ ORGANIZARE - LOTERIA ABONAMENTELOR -  O altă premieră a ediției 2019 o reprezintă introducerea unui sistem tip loterie pentru achiziționarea abonamentelor la Festivalul Enescu. Pentru a asigura șanse egale tuturor doritorilor și pentru a diminua din presiunea resimțită de public, care nu a putut urmări vânzarea online, în numai câteva minute a biletelor, a fost introdus în acest an un sistem practicat de alte puternice instituții culturale din lume. Acesta presupune o perioadă de înregistrare a celor interesați (online sau offline), timp de o lună. După expirarea timpului de înregistrare, un soft va selecta persoanele care vor avea rezervate abonamentele pentru un interval de două săptămâni, timp în care trebuie achitată contravaloarea abonamentului.

Dacă aceasta nu se achită în perioada de două săptămâni alocată, abonamentele rămase sunt scoase din nou la vânzare.

Detalii complete despre desfășurarea loteriei sunt disponibile la link-ul: service.eventim.ro/festivalulenescu2019/, iar informații în timp real vor fi anunțate și pe www.festivalenescu.ro.

Perioada de înregistrare pentru loterie este între 22.10.2018 – 25.11.2018. Extragerea va avea loc pe data de 26.11.2018. Perioada de plată este programată pentru perioada 27.11.2018 – 12.12.2018. Conform regulamentului, abonamentele care nu au fost achiziționate până la data respectivă vor fi repuse în vânzare. Data de începere a vânzării pentru biletele individuale este 6 martie 2019. Prețurile acestora variază între 210 RON și 30 RON. TRANSMISII LIVE Transmisiile live de la concertele din cadrul Festivalului Enescu 2019 vor fi asigurate pe site-ul Festivalului, www.festivalenescu.ro și pe ecranele din Piața Festivalului (Piața George Enescu).

Pe 31 august 2019, Festivalul Internațional George Enescu se deschide cu un concert extraordinar. Orchestra Filarmonicii din Berlin, considerată în acest moment cea mai bună orchestră din lume, revine în cadrul Festivalului, așa cum a promis încă de la ediția din 2015. Celebra orchestră cu care s-au purtat negocieri mai bine de 15 ani pentru a veni la București va prezenta și o lucrare de George Enescu și va cânta alături de Corul Filarmonicii George Enescu, onorând astfel una dintre cele mai valoroase direcții ale Festivalului: cunoașterea operei enesciene în interpretări de cel mai înalt nivel, și deschiderea unei punți de colaborare între orchestre străine prestigioase și orchestre și artiști români.

Opera Națională București deschide stagiunea 2018-2019 cu premiera spectacolului „Otello”

Opera Națională București deschide stagiunea 2018-2019 cu premiera spectacolului „Otello” de Giuseppe Verdi. Regia artistică, decorul și luminile poartă semnătura maestrului Giancarlo del Monaco, costumele sunt realizate de Stella del Monaco. Asistent de costume este Ricardo Coelho, iar asistent de regie Alex Nagy. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Mihnea Ignat.

 

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 29 septembrie 2018, și duminică, 30 septembrie 2018, începând cu orele 18:30.

 

În cadrul premierei mondiale, care a avut loc în anul 1887 pe scena renumitei Scala din Milano, publicul a rechemat soliștii în aplauze pe scenă, nu mai puțin de 20 de ori, ovaționând: „VIVA Verdi!”.

 

Creația verdiană a reprezentat prin excelență o împletire perfectă a artei dramatice cu muzica. De-a lungul secolelor, „Otello” s-a dovedit a fi o capodoperă care s-a evidențiat nu doar prin simbolurile filosofice, ci și prin trăirile  tulburătoare și puternice ale personajelor, din punct de vedere teatral.

 

Giancarlo del Monaco, fiul marelui tenor Mario del Monaco, s-a născut la Lancenigo di Treviso pe data de 27 decembrie 1943. A pus în scenă peste o sută de opere în teatre prestigioase din: Berlin, Buenos Aires, Barcelona, Madrid, Bologna, New York, Los Angeles, Washington, Milano, München, Napoli, Paris, Pechin, Roma, Stuttgart, Sevilla, Torino, Viena, Zürig etc. În 1991 realizează prima sa regie la Metropolitan Opera din New York. După marele succes obținut cu opera „La Fanciulla del West”(Fata din Vest), urmează numeroase lucrări la fel de importante: „Stiffelio”, „La Forza del destino”(Forța destinului), (a cărui punere în scenă a fost premiată de Institutul American de Studii Verdiene), „Simon Boccanegra”. De asemenea a pus în scenă importante producții precum, „Andrea Chenier”, „Francesca da Rimini” sau „Cavalleria Rusticana”și„ Pagliacci”, la Opera Bastille din Paris. În perioada în care a fost Director General la Bonn, a fost numit consultant în cadrul Ministerului Culturii pentru lucrările de reconstrucție ale teatrelor de Operă din România.

 

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Operei Naționale București sau online, la http://tickets.operanb.ro .

Începe Concursul Internațional George Enescu, descoperiți talentul viitoarelor stele ale muzicii clasice. Descoperă talentul. Aplaudă efortul. Captează emoția!

 

Între 1 și 23 septembrie, 270 dintre cei mai talentați tineri muzicieni ai lumii, din 39 de țări, urcă pe scena Ateneului Român din București ca să câștige trofeul Concursului Internațional „George Enescu” 2018 și să se lanseze în lumea muzicii clasice internaționale.

Cu vârste cuprinse între doar 16 ani – cel mai tânăr concurent înscris în Concurs – și 33 de ani – vârsta maximă admisă, tinerii muzicieni oferă un regal cu unele dintre cele mai cunoscute lucrări ale secolului XX, dar și ale compozitorului George Enescu, în interpretări diferite, cu tușe și culori personale.Concurenții vor evolua în fața juriului de specialitate, format din mari muzicieni consacrați și în fața publicului în cele trei etape de concurs și în cadrul Galelor Finale cu Orchestră, pentru cele trei secțiuni: Violoncel, Vioară și Pian. La secțiunea Compoziție, lucrările vor fi jurizate în formatul original, acestea fiind trimise de fiecare candidat în parte și având numele secretizat până la încheierea procesului de jurizare.             

PRESTIGIU ȘI CIFRE RECORD

Ediția 2018 a Concursului Internațional George Enescu a înregistrat noi recorduri: 400 de tineri muzicieni s-au înscris în total în Concurs, iar în urma selecției juriului de specialitate, 270 de tineri din 39 de țări vor intra în competiție; Procentul de concurenți români înscriși în competiție este cel mai ridicat din istoria Concursului George Enescu: 26 de tineri muzicieni români vor evolua în fața juriului și a publicului; Nivelul concurenților este unul extrem de ridicat, certificând, astfel, prestigiul Concursului George Enescu în peisajul evenimentelor de gen internaționale: la secțiunea Violoncel, 10 concurenți sunt deja premiați la alte mari concursuri internaționale, la Vioară – 24 de concurenți, iar la Pian – 10 concurenți.

CE POATE ASCULTA PUBLICUL

Concursul International George Enescu 2018 se desfășoară în trei etape și în Gale Finale cu OrchestrăEtapa I și Etapa a II-a au intrare liberă pentru public. Etapa I are loc la Universitatea Națională de Muzică București și este eliminatorie. Începând din Etapa a II-a, concurenții evoluează pe scena Ateneului Român și susțin recitaluri cu lucrările alese din programul Concursului în fața juriului și a publicului; Semifinalele sunt ultima etapă din drumul tinerilor muzicieni spre Galele Finale și pentru obținerea unui trofeu în cadrul Concursului Internațional George Enescu. Semifinalele se desfășoară la Ateneul Român, sub formă de recitaluri și includ evoluțiile celor mai buni concurenți selectați de juriu din întreaga competiție. Recitalurile tinerilor muzicieni includ în această etapă și interpretarea obligatorie a unei lucrări de George Enescu. La finalul fiecărei secțiuni, sunt selectați cei trei concurenți care își vor disputa locurile I, II și IIIpentru fiecare dintre cele trei secțiuni din Concurs; Galele Finale cu Orchestrăau loc în cadrul a trei seri – pe 11, 17 și 23 septembrie. La pupitrul Orchestrei Filarmonicii George Enescu se vor afla trei dirijori de renume internațional. Astfel, finala de Violoncel va fi dirijată de Paul Watkins, finala de Vioară va fi dirijată de Christoph Poppen și finala de Pian va fi dirijată de Vassily Sinaisky. Cei trei cei mai buni concurenți desemnați de juriu vor prezenta publicului câte un concert cu orchestră, iar la finalul serii, câștigătorulConcursuluiEnescu va fi anunțat în timp real. 

 Gala de Deschidere reprezintă concertul care marchează deschiderea oficială a Concursului Internațional George Enescu și a avut loc pe 1 septembrie. În tradiția deja stabilită încă din anul 2014, concertul aduce pe scenă câștigătorii edițiilor precedente ale Concursului. Violonistul Ștefan Tarara, violoncelista Eun-Sun Hong și pianistul Josu de Solaunvor interpreta sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeșelea singurul triplu concert din literatura muzicală românească Triplul concert de Paul Constantinescu. În prima parte a serii, va fi interpretată în primă audiție românească lucrarea câștigătorului de la Secțiunea Compoziție a ediției 2016 a Concursului. Este vorba despre compozitorul de origine chineză TianTian, care va fi de asemenea prezent în sala Ateneului Român în timpul interpretării. Concertul de deschidere se va încheia cu Poema Română Op. 1 de George Enescu.

Trei recitaluri ale laureaților ediției 2016 sunt pregătite pentru public. Violoncelistul Zlatomir Fung, violonistul Erzhan Kulibaev și pianistul Takuma Ishii vor urca pe scena Ateneului Român pentru a susține recitaluri extraordinare.

BILETELE pentru semifinale, finalele cu Orchestră, Gala de Deschidere și Recitalurile extraordinare din cadrul Concursului Enescu 2018 sunt disponibile în rețeaua EVENTIM, pe www.eventim.ro, precum și pe site-ul Concursului și Festivalului Enescu, www.festivalenescu.ro, la secțiunea BILETE. Prețul unui bilet variază între 55 și 45 de lei.

MARI PERSONALITĂȚI MUZICALE, ÎN RECITALURI EXTRAORDINARE În cadrul programului, mari personalități ale muzicii clasice internaționale, care sunt și membriai juriului ediției 2018 a Concursului Internațional George Enescu vor susține recitaluri extraordinare. Pe data de 5 septembrie, violoncelistul Rapahel Wallfishși pianistul John York vor prezenta publicului o sonată pierdută timp de un secol, în primă audiție – Sonata în la minor pentru violoncel și pian, scrisă de Alexander Zemlinsky. Violonistul Salvatore Accardo, recunoscut internațional pentru interpretările sale din Vivaldi, va urca pe scena Ateneului pe data de 14 septembrie – biletele sunt deja epuizate, iar, pe 22 septembrie, pianistulPeter Jablonski va prezenta publicului interpretări surprinzătoare din marii clasici, muzicianul fiind renumit pentru unicitatea interpretărilor sale, precum și pentru activitatea sa în sfera jazz-ului.

 

LANSĂRI UNICE ȘI SESIUNI DE AUTOGRAFE

 

Pe întreaga durată a Concursului Internațional George Enescu 2018, vor avea loc mai multe evenimente speciale și sesiuni de autografe cu artiștii invitați; În cadrul Concursului George Enescu din acest an, Gabriel Bebeșeleava lansa CD-ul Strigoii, cu o lucrare rearanjată de George Enescu, în premieră internațională absolutăSesiunile de autografe cu artiștii vor avea loc la standul Librăriilor Humanitas din interiorul Ateneului Român, la finalulconcertelor, după următorul program:

 

1 septembrie - Gabriel Bebeșelea, Josu de Solaun și Ștefan Tarara

 

5 septembrie - Raphael Wallfisch

 

5,8, 10 septembrie - David Geringas

 

11 septembrie - Paul Watkins

 

11, 14, 16 septembrie - Pierre Amoyal

 

17, 20, 22 septembrie - Philippe Entremont

 

23 septembrie - VassilySinaisky 

 

 

TRANSMISIUNI LIVE

Recitalurile și concertele din cadrulConcursului Internațional George Enescu 2018 vor fi transmise live de TVR, Radio România Muzical și online, pe site-ul Concursului și Festivalului Enescu, www.festivalenescu.ro; Ca element de noutate, un studio live TVR vafuncționa în interiorul Ateneului pe toată durata Concursului și va propune publicului interviuri în timp real cu artiștii.

 

TROFEELE CONCURSULUI ENESCU 2018 REALIZATE DE UN REPUTAT ARTIST ROMÂN

Pentru ediția 2018, trofeele Concursului Internațional George Enescu sunt realizate de reputatul artist ceramist - Daniela Făiniș. Lucrările Danielei Făinișintegrează conceptulcare a generat identitatea vizuală a Concursului din acest an și care atrage atenția asupra ideii de evoluție a artiștilor și a unicității talentului lor prin „textura” individuală a fiecărei interpretări. Trofeele reprezintă instrumente în metamorfoză, cu texturi diferite, sugerând personalitățile unice, în evoluție ale tinerilor muzicieni înscriși în Concurs. Trofeele sunt realizate din porțelan.

CE AUZIM CÂND ASCULTĂM MUZICĂ?

În cadrul acestei ediții, ConcursulInternațional George Enescu lansează, în premieră, proiectul de educație muzicală: „Ce auzim când ascultăm muzică?”. Acesta valorifică sloganul actualei ediții a Concursului - „Descoperă talentul. Aplaudă efortul. Captează emoția” – adresând publicului invitația de a descoperi talentul tinerilor muzicieni, de a le urmări transformarea, de a le aplaudaefortulși de a-isusțineîn fiecare etapă dindrumullorcătrestrălucireainternațională.

În cadrulproiectului de educație, s-a realizat o Caravană de ateliere interactivecu peste 500 de elevi, din patru licee bucureștene, în carul căreia muzicianul și compozitorul Paul Ilea și actorul Marius Manole au dialogat cu adolescenții despre muzica clasică. Proiectul include, de asemenea, o serie inedită de 18 dialoguri video despremuzica clasică și arta interpretului, protagoniști fiind tot Paul Ilea și Marius Manole. Li s-au alăturat în cadrul interviurilor foști laureați ai Concursului George Enescu, astăzi mari nume ale scenei internaționale – precum violoniștii Alexandru Tomescu șiRemus Azoiței, pianistulViniciu Moroianu - și inginerul de sunet Cosmin Gherghinoiu.

În cele 18 dialoguri video, disponibile pe Canalul de Youtube al ConcursuluișiFestivaluluiEnescu, sunt tratate, într-o abordare relaxată, subiecte diverse: de la perioadele muzicale, la structurile de compoziție în muzica clasică și diferențele dintre ele, structurarea unei orchestre simfonice și rolul diferitelor partide, partitura și rolul dirijorului, tema muzicală și dezvoltarea ei, elemente de tehnică și stilistică ale interpreților, audiția și sala de spectacol, expresivitatea și prezența scenică, dar și codul de conduită în sala de spectacol. Filmele sunt disponibile, de asemenea, în aplicația Culturesc 100, parte din platforma culturală a Samsung, dedicată Centenarului Marii Uniri.

Realizarea Caravanei pilot a fost posibilă cu sprijinul financiar al Raiffeisen Bank România și WILO Foundation, iar pentru realizarea dialogurilor video s-a alăturat proiectului și Samsung România.

Tot în cadrul programului educațional„Ce auzim când ascultăm muzică?” este în pregătire o aplicație mobilă, care va lansa un nou dialog inedit cu publicul, acesta fiind invitat să evalueze prestația tinerilor muzicieni în cadrul Concursului Internațional George Enescu 2018. Aplicația mobilă va fi anunțată în curând, aceasta având atât un rol educativ, cât și unul de creștere a gradului de interactivitate cu publicul.

La 60 de ani de la prima ediție, în plin an de sărbătoare a Centenaruluiși a 137 de ani de la naștereacompozitorului George Enescu, Concursul Internațional George Enescu propune publicului o experiență unică, și extinde perspectivele culturale și educaționale într-un început de dezbatere despre felul în care muzica clasică poate transforma și construi o societate.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați:https://www.festivalenescu.ro

 

Se pun în vânzare biletele pentru Concursul Enescu 2018. Recitaluri extraordinare, concerte cu orchestră și talentați tineri muzicieni ai lumii așteaptă publicul la Ateneul Român în septembrie

Biletele pentru Concursul Internațional George Enescu 2018 (1-23 septembrie, București) se pun în vânzare astăzi, 24 mai, începând cu ora 14.00, în magazinele din rețeaua Eventim (Germanos, Orange, Carrefour, Librăriile Humanitas și Cărturești și benzinăriile OMV), precum și online, pe site-ul www.eventim.ro, la acest link. Începând cu această ediție, ca element de noutate, biletele se vor putea achiziționa și direct de pe site-ul Concursului și Festivalului, www.festivalenescu.ro, accesând secțiunea BILETE.  Prețurile variază între 55 și 40 de lei pentru un bilet individual, și 400 și 300 lei pentru un abonament.

Cea de-a XVI-a ediție a Concursului Internațional George Enescuaduce la București între 1 și 23 septembrie, 270 de tineri muzicieni din 39 de țări, 22 dintre aceștia fiind din România și din Republica Moldova – o participare cu valoare de record istoric, la 60 de ani de la prima ediție a Concursului.

Tinerii muzicieni înscriși la Concursul Enescu 2018 vor evolua la Universitatea de Muzică a Universității din București – Etapa I, eliminatorie – și, apoi, vor urca pe scena Ateneului Român susținând recitaluri (Etapa II, Etapa III) și concerte cu orchestră (Finalele cu Orchestră) pentru a câștiga trofeul la una dintre cele trei secțiuni ale concursului – Vioară, Violoncel și Pian.  ­­Pentru secțiunea Compoziție, câștigătorul va fi anunțat în seara de închidere, pe 23 septembrie.

Recitaluri extraordinare și concerte unice fac parte din programul acestei ediții a Concursului Enescu.

Programul complet al Concursului Enescu 2018 este disponibil pe site-ul www.festivalenescu.ro, la acest link.

Concursul Enescu 2018 se va deschide pe 1 septembrie, la ora 19.00 cu un Concert de Gală la Ateneul Român care aduce publicului Triplul concert pentru vioară, violoncel, pian și orchestră de Paul Constantinescu, una dintre primele lucrări românești dedicate unui grup de soliști și orchestră. De asemenea, publicul va putea asculta în primă audiție lucrarea de compoziție câștigătoare la ediția precedentă a Concursului, „Concerto for Orchestra”, a tânărului compozitor Tian Tian, din China. Sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeșelea și alături de Orchestra Filarmonicii George Enescu, soliștii concertului vor fi Ștefan Tarara (vioară), Eun-Sun Hong (violoncel) și Josu de Solaun (pian), câștigătorii Concursului Enescu 2014. Triplul concert pentru vioară, violoncel, pian și orchestră de Paul Constantinescu urmează să fie înregistrat ulterior de cei trei soliști și lansat internațional pe CD, la prestigioasa casă de discuri Naxos.

În programul Concursului Enescu 2018 vor urma Etapa I – eliminatorie, Etapa a II-a și Etapa a III-a, Semifinală, pentru cele trei secțiuni de concurs, unde publicul va putea urmări pas cu pas evoluțiile tinerilor muzicieni și, în egală măsură, deciziile juriului. 

Finalele cu Orchestră vor aduce câte trei concerte cu orchestră pentru fiecare finală, în care cei mai buni tineri muzicieni din competiție vor evolua în fața juriului și a susținătorilor pentru a fi desemnați câștigători ai ediției.  Finalele cu Orchestră vor avea loc cu participarea Filarmonicii „George Enescu”, astfel: Finala de Violoncel, 11 septembrie, dirijată de Paul Watkins, Finala de Vioară, 17 septembrie, dirijată de Christoph Poppen și Finala de Pian, programată pentru 23 septembrie,  dirijată de Vassily Sinaisky.

Reputați muzicieni internaționali, membri ai juriului Concursului Enescu 2018, vor susține, de asemenea, o serie de recitaluri extraordinare în cadrul Concursului Enescu 2018.

Vor urca pe scena Ateneului Român violoncelistul britanic Raphael Wallfish și pianistul John York (5 septembrie), violonistul italian Salvatore Accardo și pianista Laura Manzini (14 septembrie), precum și pianistul suedez Peter Jablonski (22 septembrie). Acestora li se vor alătura laureați ai Concursului Enescu 2016: violoncelistul american Zlatomir Fung (8 septembrie), violonistul kazah Erzhan Kulibaev (16 septembrie) și pianistul de origine japoneză Takuma Ishii (20 septembrie).

Printre lucrările din programul recitalurilor extraordinare se regăsesc cele ale unor compozitori precum Mozart, Schubert, Sain-Saens, Liszt, Stenhammar, Grieg și Debussy, dar și lucrări de Sir James MacMillan și Alexander Zemlinsky. În program vor fi și două lucrări de George Enescu: Sonata pentru Pian Nr.1 în fa minor Op. 24 și Sonata Nr. 2 pentru Vioară și Pian în fa minor Op. 6. De asemenea, pentru a duce mai departe muzica marelui compozitor român George Enescu, la Concursul Enescu 2018 tinerii muzicieni vor interpreta în etapele de concurs mai multe lucrări de George Enescu.  

Juriul de specialitate al Concursului Enescu 2018 este format din importante personalități muzicale ale momentului, printre aceștia numărându-se și foști laureați ai Concursului Enescu de-a lungul timpului: violoniștii de origine română Remus Azoiței și Silvia Marcovici, precum și pianistul francez Pascal Rogé.

Începând cu ediția 2014, Concursul Internațional George Enescu este organizat ca eveniment de sine-stătător, cu participarea publicului. Având o remarcabilă reputație internațională, Concursul Enescu este membru al World Federation of International Music Competition și al Alink – Argerich Foundation – Piano Competition Worldwide. Valoarea totală a premiilor ediției 2018 este de 115.000 de euro, iar la acestea se adaugă cursuri de măiestrie oferite de membri ai juriului, precum și premii speciale.

INFORMAȚII COMPLETE DESPRE ABONAMENTE ȘI BILETE

1.          

        ABONAMENTE

 Categoria I – 400 RON

Categoria II – 300 RON

 Abonamentul include accesul la toate recitalurile susținute în cadrul Etapei a III-a (Semifinală), precum și a Galelor cu Orchestră  – Violoncel, Vioară, Gala de închidere | Pian –, precum și la Gala de deschidere și la cele 6 recitaluri extraordinare din program.

B   

         BILETE INDIVIDUALE

Gala de deschidere

Categoria I – 55 RON

Categoria II – 45 RON

Recitaluri extraordinare

Categoria I – 55 RON

Categoria II – 45 RON

 Finala cu Orchestră Violoncel | Vioară

Categoria I – 55 RON

Categoria II – 45 RON

 Gala de închidere – Finala cu Orchestră Pian

Categoria I – 55 RON

Categoria II – 45 RON

 Semifinale Violoncel| Vioară

Categoria I – 50 RON

Categoria II – 40 RON

 Semifinală Pian

Categoria I – 55 RON

Categoria II – 45 RON

Etapa I a Concursului Internațional George Enescu 2018 se desfășoară la Universitatea Națională de Muzică București, iar accesul publicului este gratuit.

Etapa a II-a a Concursului Internațional George Enescu 2018 se desfășoară la Ateneul Român, iar accesul publicului este gratuit.

Festivalului Culturii Thailandeze

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, în parteneriat cu Ambasada Regatului Thailandei în România, vă învită în perioada 26-27 mai 2018 la cea de-a VII-a ediție a Festivalului Culturii Thailandeze, eveniment organizat cu scopul de a face cunoscută poporului român cultura thailandeză prin ateliere tradiționale pentru copii, momente de dans și muzică tradiționale thailandeze, demonstrație de box thailandez (Muay Thai) și expoziția Țesături Thailandeze – Moștenirea. Pentru participarea la eveniment este necesară achiziționarea biletului de intrare în muzeu.

Program:

Sâmbătă, 26 mai 2018

13.00 – 18.00 Ateliere tradiționale pentru copii, momente de dans și muzică tradiționale thailandeze, demonstrație de box thailandez (Muay Thai)

10.00 – 19.00 Gastronomie și produse thailandeze

09.00 – 19.00 Expoziția de Țesături Thailandeze – Moștenirea

Duminică, 27 mai 2018

13.00 – 18.00 Ateliere tradiționale pentru copii, momente de dans și muzică tradiționale thailandeze, demonstrație de box thailandez (Muay Thai)

10.00 – 19.00 Gastronomie și produse thailandeze

 

09.00 – 19.00 Expoziția de Țesături Thailandeze – Moștenirea

Bounty Fair #34 – Ediție de shopping creativ în aer liber

Luna mai aduce prospețime, culoare și explozie de energie creatoare.

Nu, nu am uitat de mult așteptatele cireșe și evenimentul Bounty Fair #34 care reuneşte aproximativ 70 de artişti romȃni și creații lucrate manual, cu design propriu. 

Pentru că soarele ne este aliat, energia pozitivă ne este partener, iar minunata grădină a Casei Universitarilor ne este gazdă, te invităm la prima ediție Bounty Fair 2018 în aer liber.
Garantăm pentru creații inedite, designeri pasionați, spațiu verde, gradină colorată și primitoare, ateliere de creație, hamace pentru relaxare, cafea, înghețată, dulciuri de poveste și limonadă.

Ce vei găsi la Bounty Fair #34, ediție de shopping creativ în aer liber? Un eveniment potrivit de venit cu prietenele, la shopping, probat haine şi accesorii cu stil, de ales ținute pentru evenimentele de primăvară/vară sau de redefinit stilul vestimentar și garderoba; Cadouri pentru cei dragi sau un răsfăț pentru tine, lucrate manual de cei mai talentați designeri și artizani români, cu pasiune pentru artă și creație; Ateliere haioase și educative cu tematici variate, adaptabile pentru vârstele micuților, în cadrul cărora se vor distra, vor socializa şi îşi vor dezvolta abilitățile creative. Tombolă cu premii pe loc; zonă de restaurant (terasă).

Data: 19 - 20 mai 2018

Program: 10:00- 20:00

Locaţie: Grădina Casei Universitarilor, Bucureşti

Intrare: Accesul se face pe bază de bilet, ȋn valoare de 8 lei/ persoană/ zi, iar copiii pȃnă ȋn 14 ani au intrarea gratuită. Biletul se achită numerar la intrare și include accesul ȋn zona de shopping și zona de ateliere.

Mai multe detalii găseşti ȋn event-ul de peFacebook:  https://www.facebook.com/events/1313441858756658/

Concert SoNoRo Interferențe la Port Cultural Cetate

 Sâmbătă, 28 aprilie, de la ora 19:00, va avea loc la Portul Cultural Cetate concertul bursierilor români selectați anul acesta în programul de burse SoNoRo Interferențe. Aceștia vor interpreta, alături de profesorii lor, un program muzical alcătuit din lucrări de Wolfgang Amadeus Mozart, Richard Strauss, Gabriel Fauré, Johannes Brahms și Dmitri Șostakovici.

Timp de o săptămână, la Portul Cultural Cetate, bursierii SoNoRo, selectați în urma preselecției din luna februarie, vor studia alături de pianista Diana Ketler, profesoară la Royal Academy of Music din Londra și director artistic al Festivalului SoNoRo, violistul Răzvan Popovici, iniţiatorul şi directorul executiv al Festivalului Chiemgauer Musikfrühling din Traunstein, Germania, şi al Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo din Bucureşti, violonistul Christoph Wyneken, dirijor si profesor la Academia de Muzica din Freiburg, și violoncelistul Justus Grimm, profesor la Academia de Muzică din Antwerp.

SoNoRo Interferențe prilejuiește de doisprezece ani deja întâlnirea cu tineri muzicieni români excepționali. De fiecare dată, atât eu, cât și colegii mei, profesori la școli de muzică renumite din toată Europa, ne bucurăm să ne întoarcem în România, la Portul Cultural Cetate, într-un cadru ce pare a exista în afara oricăror coordonate spațiale și temporale, dar în aceeași tonalitate cu frumusețea muzicii pe care dorim să o transmitem mai departe acestor tineri talentați, declară pianista londoneză Diana Ketler.

SoNoRo Interferențe își propune de doisprezece ani să formeze și să promoveze elita de mâine a muzicienilor, dar și să ofere publicului român și internațional șansa de a-i asculta și încuraja pe tinerii instrumentiști în cadrul unor concerte gratuite susținute la finalul workshop-urilor, realizate cu susținerea Grupului CEZ în România.

Încă de la intrarea pe piața din România, am ales să susținem acele inițiative ce au în prim-plan oamenii, performanța și dezvoltarea durabilă. Proiectul SoNoRo Interferențe ne inspiră prin modul în care valorifică talentul unor tineri la început de drum, oferindu-le o platformă pentru o formare armonioasă în universul muzicii. Rezultatul acestei călătorii este sursa universală de energie prin care ne apropiem de oameni și tindem să ne îmbunătățim permanent: creația artistică. De aceea, rămânem în continuare protagoniști în povestea SoNoRo Interferențe și parcurgem din nou traseul energiei muzicii, alături de tineri și profesioniști pasionați din domeniu,  declară Martin Zmelik, Country Manager Grupul CEZ în România.

Bursa de studii SoNoRo Interferențe se adresează tinerilor între 14 și 31 de ani și constă în gratuitatea cursurilor (muzică de cameră + instrument solo: pian, vioară, violă și violoncel), acoperirea costurilor de transport din București în localitatea în care se desfăşoară workshop-ul, cazarea şi masa gratuite pe durata programului. 

Programul SoNoRo Interferențe este susținut de Grupul CEZ în România, Institutul Cultural Român și UniCredit Bank. Partenerii SoNoRo Interferențe sunt Portul Cultural Cetate, Universitatea Națională de Muzică Palazzo Ricci, Festivalul Chiemgauer Musikfruhling, Fundatia Wolfgang Sawallisch și Ensemble Raro.

SoNoRo Interferențe este un proiect derulat sub Înaltul Patronaj al Președenției României

Accesul la concerte este gratuit.  Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați: www.interferente.sonoro.ro.

Despre SoNoRo Intereferențe

SoNoRo Interferenţe a luat naştere în România în anul 2007 şi de atunci s-a extins şi în alte ţări europene, inclusiv Italia (Arezzo şi Montepulciano), Ucraina (Kiev) şi Germania (Bad Endorf, Neuwied și Traunstein). Printre locaţiile din România în care au avut loc workshop-urile SoNoRo Interferențe se numără Portul Cultural Cetate, reședința Băncii Naționale de la Păltiniș sau Palatul Cantacuzino din Bușteni.

Programul SoNoro Interferențe a fost inițiat cu scopul de a crea, pe termen lung, o elită muzicală, pentru continuarea demersului Festivalului SoNoRo de a include România în circuitul de vârf al vieții muzicale europene. Mulţi dintre câștigătorii burselor au atins rezultate remarcabile şi studiază, în prezent, la instituţii prestigioase de muzică din Londra, Berlin, Viena, Zurich, Hamburg şi Bucureşti. Unii dintre ei au participat la importante concursuri din întreaga lume și s-au clasat pe locuri fruntașe. Cea mai recentă reușită a unuia dintre bursierii SoNoRo Interferențe este cea a lui Andrei Ioniță care a câştigat premiul I la secţiunea Violoncel a Concursului "P.I.Ceaikovski", din Rusia.

„Turandot”, duminică pe scena Operei Naționale București

Opera Națională București prezintă duminică, 22 aprilie 2018, ora 18:30 opera semi-stage „Turandot” de Giacomo Puccini. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

 

Invitații speciali ai serii vor fi soprana Dragana Radakovic în rolul Turandot și tenorul Kamen Chanev în rolul Calaf.

 

„Turandot” este o operă în trei acte compusă de Giacomo Puccini, pe un libret de Giuseppe Adami și Renato Simoni, după o piesă de Friedrich Schiller, bazată pe un basm persan inclus în colecția lui Carlo Gozzi „1001 de zile” (secolul al XVIII-lea). Partitura, pe care Puccini a lăsat-o neterminată, a fost finalizată de Franco Alfano.

 

Premiera mondială a avut loc în data de 25 aprilie 1926 la Teatro alla Scala din Milano, sub bagheta lui Arturo Toscanini. În timpul concertului inaugural, la un moment dat, dirijorul a întrerupt spectacolul la momentul din partitură până unde compusese Puccini și a spus: „în acest moment, maestrul a pus jos pana”. După un moment de tăcere în sală, de la balcon s-a auzit: „Viva Puccini!” urmat de ovațiile publicului.

 

Opera lui Puccini a devenit de-a lugul timpului cunoscută în întreaga lume pentru „Nessun dorma”, aria celebră din actul final intrpretată de cele mai grele nume de tenori din toate timpurile.

 

Distribuția spectacolului din 22 aprilie de pe scena Operei Naționale București:
Turandot - Dragana Radakovic (invitat),  Altoum - Valentin Racoveanu, Timur - Horia Sandu, Calaf - Kamen Chanev (invitat), Liu - Crina Zancu, Ping - Florin Simionca, Pang - Liviu Indricău, Pong - Andrei Lazăr, Mandarinul - Dan Indricău.

 

Biletele se găsesc pe http://tickets.operanb.ro/ și la casa de bilete a Operei Naționale București.

 

Următoarele reprezentații vor avea loc pe 27 aprilie 2018 și 18 mai 2018 începând cu ora 18:30. 

Starea vremii: minunată la DanceMasters 2018, ediția a 15-a

DanceMasters 2018 anunță COD ROȘU de vreme bună și dans de calitate! Sunt așteptate furtuni de energie sud-americană, soare spaniol plin de pasiune și ploi de eleganță englezească.

Pentru siguranța dumneavoastră, specialiștii vă recomandă să vă procurați bilete cât mai repede și să rămâneți la adăpost, în Sala Polivalentă, pe tot parcursul spectacolului.

S-au înscris deja 6 din top 24 mondial la latino și 7 din top mondial la standard, concurenți din peste 20 de țări, asa ca serile de Gale vor fi magnifice!

Că să menționăm numai dansatorii români din top:

Marius Bălan și Khrystyna Moshenska, numărul 1 mondial, concurează duminică și propun să ne încânte cu un show extraordinar sâmbătă.

Vicecampionii europeni la Show Dance Latin, Andrei Mangra și Elena Duicu au pregătit pentru DanceMasters nu unul, ci două momente fermecătoare, pline de magie și de emoție. După ce au readus la viață filmul Grease în pași de dans, în urmă cu 2 ani, așteptăm cu sufletul la gură noul lor show, 6 Senses, care va fi lansat ÎN PREMIERĂ la DanceMasters.

Ia-ți bilet la Dancemasters, pe myticket.ro sau de la Polivalentă, în zilele de vineri, sâmbătă, duminică.

https://www.myticket.ro/ro/events?search=dancemasters

Bounty Fair #33, Editie de Florii si Pasti

Sărbătorile Pascale și luna aprilie aduc motivație, soare, energie pozitivă, dăruire, ținute colorate și vesele, planuri pentru vacanță şi cȃte şi mai cȃte. La Bounty Fair #33, Ediția de Florii și Paști, vei găsi un tȃrg care reuneşte aproximativ 60 de artişti romȃni și creații lucrate manual, cu design propriu.

Scopul evenimentului constă în promovarea creativității şi talentului romȃnesc, informarea oamenilor cu privire la calitatea şi unicitatea produselor lucrate manual, susținerea producției și producătorilor autohtoni, dar şi crearea unui mediu pentru dezvoltarea creativă a celor mici și celor mai mari.

În esență, Bounty Fair este un eveniment dedicat ȋntregii familii, indiferent de vȃrstă!

Ce vei găsi la Bounty Fair #33, Ediția de Florii și Paști?

un eveniment potrivit de venit cu prietenele, la shopping, probat haine şi accesorii cu stil, de ales ținute pentru evenimentele de primăvară sau de redefinit stilul vestimentar și garderoba;

- cadouri pentru cei dragi sau un rasfăț pentru tine, toate lucrate manual de aproximativ 60 dintre cei mai talentați designeri și artizani români, cu pasiune și drag pentru artă și creație;

- ateliere haioase și educative cu tematici variate, adaptabile pentru vârstele micuților, în cadrul cărora se vor distra, vor socializa şi îşi vor dezvolta abilitățile creative;

-   tombolă cu premii pe loc;

-  zonă de restaurant;

- atmosferă caldă de sărbătoare, oameni comunicativi și deschiși, creativitate și mai ales, primăvara.

Data: 31 martie – 1 aprilie 2018

Program: 10:00- 19:00

Locaţie: Casa Universitarilor, Bucureşti,  str. Dionisie Lupu 46 (aproape de Grădina Icoanei, la intersecţia străzii Arthur Verona cu Dionisie Lupu)

Accesul se face pe bază de bilet, ȋn valoare de 8 lei/persoană/zi, iar copiii pȃnă ȋn 14 ani au intrarea gratuită.

Biletul se achită numerar la intrare și include accesul ȋn zona de tȃrg și zona de ateliere.

Mai multe detalii găseşti ȋn event-ul de pe Facebook: whttps://goo.gl/vCPS1w

Serile 40pluswoman – Eleganta de a fi

 40pluswoman.ro, primul blog romanesc dedicat exclusiv femeii mature, organizeaza miercuri, 7 martie 2018, ora 19:00, la Impact Hub Bucuresti, evenimentul “Serile 40pluswoman – Eleganta de a fi”,  prima intalnire offline cu cititoarele blogului.

In ajun de Ziua Femeii, suntem invitati sa cunoastem povesti de viata alaturi de Marie-Rose Mociornita, Mihaela Tatu si Dan Vasile, sa impartasim idei, ganduri si emotii; sa ciocnim un pahar de vin, sa ne bucuram de viata si de prieteni noi.

In cei 4 ani ce au trecut de la lansare, in jurul blogului s-a cristalizat o frumoasa comunitate, definita prin atitudine pozitiva, comunicare constructiva si un mod elegant de a privi viata. De fapt, acestea sunt trasaturile ce ne unesc, desi fiecare suntem diferite si unice in cel mai frumos mod.

“Dupa 4 ani de existenta in mediul online, am considerat ca este momentul sa cunosc cititoarele blogului 40pluswoman.ro, sa le creez posibilitatea de a se cunoaste intre ele si sa atragem in aceasta comunitate persoane noi. Am invitat ca speakeri la eveniment personalitati care ne vor impartasi din experienta lor de viata personala si profesionala, din ceea ce au invatat de-a lungul timpului si ce le-a slefuit caracterul.”, ne spune Gina Butiuc, creatoarea comunitatii 40pluswoman.

Cu o poveste de viata parca desprinsa dintr-un film, MARIE-ROSE MOCIORNITA va vorbi cu eleganta-i binecunoscuta despre lectiile pe care si le-a asumat, etape de viata si nevoia permanenta de reformulare.

MIHAELA TATU vine pe 7 martie la "Serile 40pluswoman" pentru a aduce inspiratie, forta si povestea unei vieti definita de permanenta reinventare.


DAN VASILE vine cu perspectiva barbatului caruia nu-i e teama sa vorbeasca despre crizele pe care le-a trait si despre cum l-au schimbat acestea. Despre cat de usor ar fi fost sa plece si decizia de a reconstrui. Despre a fi prezent in propria ta viata, in casnicia pe care o ai si despre a-l “vedea” pe celalalt.

Sunt asteptate la acest eveniment fie persoanele din categoria de varsta careia blogul se adreseaza, fie din orice alta categorie de varsta si, desigur, sunt bineveniti si domnii.

Locatia evenimentului: Impact Hub Bucuresti, Splaiul Unirii nr. 165, Timpuri Noi Square, cladirea 2, et.1.

Costul unui bilet este 60 lei, iar biletele sunt disponibile aici:

Serile 40pluswoman – Eleganta de a fi https://www.iabilet.ro/bilete-serile-40pluswoman-32173/

https://www.facebook.com/events/709956942545453/

https://www.facebook.com/fortypluswoman/

http://40pluswoman.ro/

Peste 600 femei antreprenor și manager se reunesc la Conferința de Leadership Feminin The Woman din Cluj-Napoca

„Ce ştiam sigur era faptul că, orice meserie aş fi ales, voiam să fiu cea mai bună. Să fac altfel decât alţii. Să schimb lucrurile în jurul meu.” – Mona Nicolici

 

Conferința de Leadership Feminin The Woman reunește pe 21 martie la Grand Hotel Italia***** din Cluj-Napoca, peste 600 de femei manager și antreprenor din România, dornice să investească în dezvoltarea lor profesională și personală.

Sub tematica The Woman: Cea mai bună versiune a ta!, femei de renume conturează  agenda ediției de anul acesta precum Maia Morgenstern, Olga Johnston Antonova, Cătălina Ponor, Melania Medeleanu, Iuliana Tudor, Antoinia Norman sau Ela Moraru  care vin să inspire prin pasiunea, dedicarea și munca pe care au depus-o de-a lungul carierei.

 

Povestea provocărilor din spatele succesului

Evenimentul va include în 21 martie prezentări axate pe leadership și antreprenoriat, dar și un panel de debate despre provocările întâlnite de-a lungul carierei. Mona Nicolici, Sînziana Maioreanu și Doina Cepalis vor prezenta celor 600 femei provocările ce se află în spatele poveștilor de success.

Mona Nicolici este Head of Sustainability Unit @ OMV Petrom, cea mai mare companie românească de petrol și gaze. De peste 10 ani, Mona Nicolici a fost jurnalist de televiziune, fiind pe rând redactor de știri, producător, editor și prezentator. După o carieră jurnalistică de succes, Mona a ales să se implice în proiecte de educație pe care le dezvoltă în cadrul OMV Petrom. „Țara lui Andrei”, „România meseriașă” sau „Acces la viață” sunt doar câteva dintre inițiativele pe care le-a demarat în ultimii 10 ani de activitate cu rezultate concrete pentru mediul social din România. Pasiunea, dedicarea și adaptabilitatea sunt atuurile pe care Mona le-a dovedit în traseul profesional plin de provocări.

 „Am învăţat şi să am răbdare. Și, mai ales, să schimb atunci când am găsit oportunitatea şi am simţit că e momentul. Am riscat și atunci când am plecat din televiziune şi când m-am hotărât să lucrez pentru Petrom. Ce ştiam sigur era faptul că, orice meserie aş fi ales, voiam să fiu cea mai bună. Să fac altfel decât alţii. Să schimb lucrurile în jurul meu.”, declara Mona pentru o publicație națională.

 

Alături de Mona Nicolici, Sînziana Maioreanu va vorbi managerilor și antreprenorilor despre experiența avută de-a lungul carieri.  CEO în cadrul Aegon, compania aflată pe locul 8 în piața asigurărilor de viață și locul 4 în cea de pensii private, Sînziana are o experiență de peste 20 de ani în domeniul financiar. Timp de 9 ani a făcut parte din ING Bank and Insurance din România unde a deținut funcția de Electronic Banking Officer. Experiența și viziunea complexă au contribuit la performanța sa, astfel că Sînziana a reușit să își lase amprenta pe fiecare proiect în care a fost implicată.

Din poziția de CEO în cadrul Signal Iduna, a coordonat lansarea companiei pe piața locală și poziționarea ei în top 3 firme de asigurare de sănătate. În 2010, Sînziana s-a alăturat companiei Aegon în calitate de Director de Vânzări, în doar 2 ani fiind promovată în poziția de CEO.

 

Femeia care a vândut produse românești asiaticilor la ei acasă

Femei puternice, lideri în comunitatea din care fac parte vin în cadrul panelului de debate: Challenging Myself să împărtășească din experința dobândită în cadrul funcțiilor de leadership din companii multinaționale, dar și să dezbată despre cum provocările și motivația te determină să devii cea mai bună versiune a ta.

Alături de Sînziana Maioreanu și Mona Nicolici, The Woman o aduce pe scena evenimentului pe Doina Cepalis, CEO la Te-Rox Prod, cel mai mare producător de scaune auto pentru copii din Europa.

Doina este una dintre cele mai puternice femei din România care a reușit în trei luni să reorganizeze activitatea fabricii, iar în mai puțin de cinci ani a devenit lider european pe o nișă mai puțin exploatată. „Cred că un lider există în primul rând prin valorile lui şi prin ce poate construi în echipă, poate o femeie este mai sensibilă şi exagerat de responsabilă. Pe plan extern, în relaţiile cu clienţii, m-a ajutat că sunt femeie, am avut un capital de încredere în plus.”, declara Doina pentru o publicație națională.

În prezent, compania are un rulaj anual de aproximativ 25 de milioane de euro, în 2007 pornind de la un capital de 10.000 euro. La mai puțin de 30 de ani, Doina a primit funcția de conducere într-o întreprindere din Roman, la care a devenit ulterior acționar.

 

Primii speakeri The Woman Workshops – implicarea constantă în educație și antreprenoriat

The Woman reprezintă sursa de inspirație profesională și personală a antreprenorului feminin.  The Woman sărbătorește femeile lider pe parcursul anului prin workshopuri dedicate antreprenorilor.

The Woman Entrepreneurship Workshops este primul workshop ce dă startul unor serii de evenimente conexe Conferinței de Leadership Feminin The Woman. În 19 aprilie la Hotel Platinia Luxury Suites Vlad Andriescu (Redactor-șef Start-up.ro) și Anca Șerban (Fondator ManierArt) vor susține workshopuri axate pe importanța deschiderii unui business și eticheta în business.

The Woman Parenting Workshops este workshopul adresat laturii mai personale a femeii: postura de mamă. Workshopul a prins contur din dorința de a oferi mamei și micuțului încrederea și curajul, informațiile corecte pentru o bază solidă atât pentru mamă cât și pentru copil. Domnica Petrovai (Fondator @ Mind Education Health and The School for Couple), Nicolle Stănese (Moderator TV), Monica Reu (President @ The Romanian Association for Nonviolent Communication) și Nadia Tătaru (General Manager @ Itsy Bitsy Radio) vor susține în 24 mai la Hotel Platinia Luxury Suites workshopuri dedicate mamelor.  

Conferința de Leadership Feminin The Woman are loc pe 21 martie la Grand Hotel Italia***** din Cluj-Napoca și este evenimentul cheie a leadershipului feminin sub umbrela sa urcând pe scenă  speakeri de renume precum Cătălina Ponor, Maia Morgenstern, Olga Johnston Antonova, Iuliana Tudor și Antoinia Norman.  

Vino la DanceMasters 2018!

 Elita dansului mondial vine la București la Sala Polivalentă în ultimul weekend din martie pentru a evolua în fața publicului DanceMasters, entuziast iubitor de dans, ritm și culoare.

DanceMasters este cel mai important eveniment internațional de dans organizat în România, și este deja considerată una din cele mai puternice competiții de dans sportiv din Centrul și Estul Europei, datorită participării a peste 2000 de dansatori din 22 de țări, inclusiv o prezență permanentă a sportivilor din top 10 mondial, atrași de punctele obținute în clasamentul WDSF (Federația Mondială de Dans Sportiv) și de condițiile premium de concurs oferite de organizatori.

Cum în 2018 România aniversează 100 de ani de la Marea Unire, iar evenimentul aniversează ediția cu numărul 15, este pregătit un spectacol deosebit pentru cele două Gale, cea de sâmbătă, 31 martie și duminică, 1 aprilie, care vor începe la ora 19:30.

Spectacolul de vineri va începe la ora 12:30, iar sâmbătă și duminică accesul la eveniment se poate face de la ora 09:00.

Iți poți lua acum bilete pentru DanceMasters 2018 de pe Myticket.ro si Entertix.ro

Camerata Regală & Tănase Fits Piaf, călătorie muzicală de excepție la Ateneul Român

 

Camerata Regală, ansamblu aflat sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principele Radu al României, aduce pe scena Ateneului Român un concert deosebit în peisajul cultural bucureștean – Tănase Fits Piaf, o incursiune muzicală în repertoriul a două mari artiste ale secolului XX: Maria Tănase și Edith Piaf. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 17 februarie, de la ora 19.00 și se va desfășura sub bagheta dirijorului Cristian Oroșanu.

Măria Tănase și Edith Piaf nu s-au cunoscut niciodată, dar și-au cântat reciproc cântecele. Tănase Fits Piaf aduce această amiciție muzicală pe aceeași scenă. Invitații Cameratei Regale pentru acest concert dedicat îndrăgostiților bucureșteni sunt dirijorul Cristian Oroșanu, interpreta Alexandra Fits, precum și Mariano Castro (pianist și orchestrator). Pasionantă şi inocentă, plină de forţă şi fragilă, folosind o paletă largă de contraste, Alexandra Fits va oferi un regal al celor mai cunoscute piese ale Mariei Tănase și Edith Piaf.   Orchestrațiile pieselor din program aparțin argentinianului Mariano Castro, muzician nominalizat de două ori la Latin Grammy Awards (2009 şi 2010).

Din programul acestui concert remarcabil vor face parte câteva dintre cele mai frumoase cântece din repertoriul celor două doamne ale scenei românești și franceze: Cine iubește și lasă, Dragi mi-s cântecele mele, Mi-am pus busuioc în păr, Până când nu te iubeam, precum și Sous le ciel de Paris, Milord, La vie en rose, La vie, l'amour.

Gazda evenimentului, Marius Constantinescu, va însoți publicul în această călătorie muzicală între Micul și Marele Paris.  

Biletele sunt disponibile în reţeaua bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro şi în magazinele Germanos. Mai multe detalii puteți găsi  aici:   https://www.bilete.ro/camerata-regala-de-dragobete.

Concertul este organizat în parteneriat cu BANCPOST și face parte dintr-o serie de proiecte și programe pe care Bancpost le-a sprijinit în mod activ de-a lungul timpului, cu scopul de a fi alături de tinerele talente și de a contribui astfel la promovarea culturii și artei în rândul publicului larg. Concertele de muzică de cameră – adevărate spectacole de sunet – propun incursiuni în operele unor compozitori celebri și nu numai, cu scopul de a aduce în atenția publicului muzica de calitate. 

Informații despre muzicieni:

Reputaţia prefesională a dirijorului CRISTIAN OROŞANU a determinat prezenţa sa pe multe scene ale Europei în compania unor ansambluri celebre: Orchestre de Paris în cadrul Festivalului de la Aix en Provence, Orchestre National Bordeaux Aquitaine, Tonhalle Zürich, DSO Berlin, BBC Scotish Orchestra, Lamoureux, Israel Kibbutz Orchestra, Orchestre National Porto, a filarmonicilor din Strasbourg, din Bruxelles ş.a. De-a lungul timpului, a avut ocazia să fie asistentul dirijorilor Yutaka Sado, Mstislav Rostropovich şi Ingo Metzmacher. Cristian Oroşanu a dirijat cu succes aproape toate orchestrele filarmonicilor din ţară şi ansamblurile muzicale Radio România, în prezent fiind dirijor permanent al Filarmonicii din Braşov și director artistic al Operei Nationale din Iași. Este absolvent a două Facultăţi ale Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, una de Interpretare şi cealaltă de Dirijat orchestră, la clasa dirijorului Cristian Brâncuşi şi perfecţionat în particular sub îndrumarea celebrului profesor Constantin  Bugeanu. În cadrul Academiei internaţionale Bach de la Stuttgart a avut ocazia să  lucreze cu dirijorul Helmuth Rilling. Fascinat de lumea operei, Cristian Oroşanu a fost pe rind dirijor permanent al  Operelor Naţionale din Bucureşti, Cluj și Iaşi, iar peste hotare a fost invitat în Franța, Austria sau Japonia. Repertoriul său liric curprinde peste 40 de titluri.

ALEXANDRA FITS a început pregătirea profesională în anul 2000, sub îndrumarea Prof. Univ. Dr. Stela Drăgulin, perfecționându-se, de asemenea, alături de Anca Parghel, soprana Marie Atger, Prof. Univ. Dr. Cristina Soreanu. Naturaleţea şi firescul cu care Alexandra îmbină muzica clasică cu chansonul francez, jazz-ul şi cântecul românesc, îi permit să îşi exprime plenar talentul neîngrădit. A absolvit Facultatea de Muzică din cadrul Universităţii “Transilvania” din Braşov (licenţă şi master), unde, în prezent este doctorand şi asistent universitar. Alexandra Fits este prezentă pe scenele naţionale şi internaţionale, fiind o interpretă memorabilă prin expresivitatea sa plină de pasiune. 

Muzician complex, pianist, chitarist, compozitor, orchestrator, solist sau membru în diferite formaţii, argentinianul MARIANO JOSÉ CASTRO a adus cu el vasta sa cultură muzicală, un statut recunoscut la nivel mondial şi o mare bucurie de a cânta. În cariera sa de interpret la pian sau chitară, abordează diferite stiluri muzicale, cântând alături de formaţii de tango, jazz, rock şi muzică clasică. Din anul 2008, face parte din grupul Narcotango, care realizează o fuziune între tango, jazz şi muzică electronică. Împreună cu Narcotango, Mariano Castro în triplă calitate - interpret, compozitor și orchestrator - a fost nominalizat de două ori la Latin Grammy Awards (2009 şi 2010) la categoria „Cel mai bun album de tango”. Cu această trupă, dar și în calitate de pianist și chitarist solist, are la activ peste 25 de turnee internaționale în Europa, Statele Unite, Canada și America Latină. La un an după stabilirea sa în România, a fost solicitat să scrie aranjamentele pentru programul turneului „Duelul Viorilor”, cu participarea violoniştilor Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru. În 2016 devine parte a ansamblului ArgEnTango ca pianist, alături de Răzvan Suma (violoncel), Rafael Butaru (vioară) Omar Massa (bandoneon) şi Analia Selis (voce), realizând astfel un turneu naţional cu muzică a lui Astor Piazzolla pentru care, şi de această dată, scrie toate aranjamentele muzicale necesare acestui proiect. 

CAMERATA REGALĂ a fost fondată în 2009 și se află sub patronajul Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Ansamblul a colaborat cu personalități marcante din peisajul muzical precum dirijorii Cristian Măcelaru, Frans Helmerson, Pierre Vallet, Sabin Păuța, Jin Wang, Enrique Garcia Asensio, Cristian Mandeal, Wolfgang Doerner, Horia Andreescu, violoniştii Mihaela Martin, Rony Rogoff, Alexandru Tomescu, Cristina Anghelescu, Ioana Goicea, Rebekka Hartman, sopranele Nelly Miricioiu, Irina Iordăchescu, contratenorul Florin Cezar Ouatu, pianiștii Elizabeth Sombart, Valentin și Roxana Gheorghiu, Andrei Licareț, Roberto Plano, flautiştii Ion Bogdan Ştefănescu, Matei Ioachimescu. Datorită nivelului artistic ridicat au avut șansa de a evolua în cadrul unor evenimente prestigioase: Festivalul Internațional George Enescu și Festivalul Internațional “Sergiu Celibidache”. În anul 2014, la 5 ani de la înființarea ansamblului, Camerata Regală a fost decorată cu medalia “Regele Mihai al României” pentru înaltul profesionalism cu care își desfășoară activitatea concertistică.

Tenorul Bogdan Mihai revine pe scena Operei Naționale București în rolul care l-a consacrat din opera „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini

Celebrul tenor Bogdan Mihai revine joi, 1 februarie 2018, începând cu ora 18:30 pe scena Operei Naționale București în rolul Contelui Almaviva, din opera „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini, în regia și scenografia italianului Matteo Mazzoni.

 Regizorul italian Matteo Mazzoni vine la București cu o propunere inedită de spectacol, care îmbină tradiția teatrului de operă clasic italian cu tendințele contemporane din lumea artelor spectacolului. Montarea semnată de Mazzoni ca regizor, scenograf și lighting designer este o paralelă interesantă între epoci și stiluri, între mediul în care au apărut persoanjele și lumea contemporană.

 Bogdan Mihai pășește în lumea muzicală odată cu studiul viorii, însă datorită calităţilor sale vocale începe să studieze ca bariton la Universitatea de Muzică din București, sub atenta îndrumare a profesorului Nicolae Constantinescu.

 În Italia, sub îndrumarea sopranei Mirella Freni descoperă calitățile sale de tenor unde îi este oferită bursa de studii „Nicolai Ghiaurov”.

 Debutează în rolul Contelui Almaviva din opera „Il Barbiere di Siviglia” de Rossini, în luna decembrie a anului 2007 pe scena Operei Naționale din București, și include în spectacol scena şi aria finală a tenorului „Cessa di piu resistere”, Bogdan Mihai realizând astfel o premieră absolută în România.

 Acest rol îi deschide porțile marilor teatre de operă din lume unde astăzi este invitat: Stuttgart Staatsoper, Dresden Semperoper, Deutsche Oper Berlin, Concertgebouw Amsterdam, Zurich Opernhaus, Theatre du Chatelet (Paris), Theatre des Champs Elysees (Paris), St. Joan Smith Square (Londra), Festival della Valle d'Itria (Martina Franca),  Suntory Hall (Tokyo), Mikhailovsky Theater (ST.Petersburg), Opera de Montreal (Canada), Royal Opera House Muscat (Oman), Dubai Opera House, Teatro Verdi (Trieste), NCPA  Beijing, Baden Baden Festspiele si Berliner Philarmoniker.

A cântat sub conducerea muzicală a unor dirijori importanți precum Nello Santi, David Parry, Ion Marin, Jean Christophe Spinosi, Riccardo Frizza, Dmitri Jurowsky, Gullielmo Garcia Calvo, Enrique Mazzola,  în regii semnate de Beat Feah, Martin Duncan, Timothy Nelson, Emilio Sagi, Grischa Asagarof, Stefan Herheim, Pier'Alli, Katharina Thalbach, Fabio Sparvoli.

În octombrie 2011 a fost invitat de marea soprană Angela Gheorghiu să susțină împreună două concerte extraordinare de belcanto, pe scena prestigioasei Suntory Hall din Tokyo, acompaniaţi de Japan Philarmonic Orchestra, la pupitrul dirijoral avându-l pe maestrul Ion Marin.

A lansat trei DVD-uri pe piața internațională: Aureliano in Palmira de la Martina Franca (2011) la casa discografică italiană Bongiovanni, Adelaide di Borgognade la Rossini Opera Festival Pesaro (2011) la Arthaus Musik, fiind transmise live în Europa, America și Asia. Recent a lansat DVD-ul operei Mose de Rossini, inregistrat in Domul din Milano cu ocazia Expo Milan 2016 si opera integrala " Il Viaggio a Reims" de Rossini pe CD la casa discografică Naxos.

Mihai Bogdan a făcut parte din distribuția inaugurării primului teatru de operă din Emiratele Arabe, Dubai Opera House, avand rolul titular in opera Il Barbiere di Siviglia de Rossini, rol pe care de la debut și pana acum l-a interpretat de 230 de ori pe marile scene ale lumii.

Debutul în rolul Elvino în opera La Sonnambula de Bellini a avut loc pe scena prestigiosului Teatro Verdi din Trieste, fiind încununat de un real succes.

Un nou debut important va avea loc pe scena teatrului San Carlo de la Napoli, urmat de susținerea unui turneu în cele mai importante teatre de operă din Beijing, Shanghai și Hong Kong agenda tânărului tenor fiind ocupată până în 2019.

 Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Operei Naționale București sau online, la http://tickets.operanb.ro/ .

Concert Extraordinar – Ziua Culturii Naționale pe scena Operei Naționale București

Opera Națională București prezintă luni, 15 ianuarie 2018, începând cu ora 18:30 Concertul Extraordinar – Ziua Culturii Naționale.

Pe scenă vor evolua soliștii Operei Naționale București: sopranele Irina Iordăchescu și Cristina Marta Sandu, mezzosopranele Maria Jinga și Sorana Negrea, tenorul Lucian Corchiș, baritonii Ștefan Ignat și Iordache Basalic și bașii Marius Boloș și Iustian Zetea, Corul Operei Naționale București condus de Daniel Jinga și corul All’s Choir. Pianiștii acompaniatori ai evenimentului vor fi Luminița Berariu, Mădălina Florescu și Liana Mareș. Programul spectacolului va include doar titluri românești, specifice evenimentului.

Ziua de 15 ianuarie, declarată drept Ziua Culturii Naţionale începând cu anul 2010, reprezintă data naşterii poetului naţional al românilor, Mihai Eminescu (1850-1889). Ziua Culturii Naţionale a devenit de-a lungul timpului nu numai ziua în care românii celebrează un mare creator, dar şi o zi de reflecţie asupra culturii române, în genere, şi a proiectelor culturale de interes naţional.

 Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Operei Naționale București sau online, la www.tickets.operanb.ro  

Camerata Regală în concert extraordinar de Crăciun la Ateneul Român

Camerata Regală, ansamblu aflat sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principele Radu al României, susține Concertul extraordinar de Crăciun miercuri, 20 decembrie, de la ora 20.00, la Ateneul Român (str. Benjamin Franklin, nr. 1-3). Evenimentul se va desfășura sub bagheta dirijorului Constantin Grigore, având-o solistă pe Irina Sârbu.

În program vor fi lucrări din creația compozitorilor Leroy Anderson, Andrei Tudor, Johann Strauss, Johannes Brahms și Sabin Pautza, lucrări special alese pentru a transmite emoția și energia sărbătorilor de iarnă. Concertul va aduce în fața publicului bucureștean o colaborare inedită între Camerata Regală și îndrăgita solistă de jazz Irina Sârbu, un muzician cu o voce inconfundabilă. Pe scenă se va afla, de asemenea, Corul de Copii Radio, condus de maestrul Voicu Popescu, precum și pianista Magdalena Faur.

Gazda evenimentului, Marius Constantinescu, va însoți audiența în călătoria muzicală magică propusă de Camerata Regală.

Biletele sunt disponibile în reţeaua bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro şi în magazinele Germanos. Mai multe detalii puteți găsi aici - https://www.bilete.ro/concert-extraordinar-de-craciun.

Concertul extraordinar de Crăciun este organizat în parteneriat cu BANCPOST și face parte dintr-o serie de proiecte și programe pe care Bancpost le-a sprijinit în mod activ de-a lungul timpului, cu scopul de a fi alături de tinerele talente și de a contribui astfel la promovarea culturii și artei în rândul publicului larg. Concertele de muzică de cameră – adevărate spectacole de sunet – propun incursiuni în operele unor compozitori celebri și nu numai, cu scopul de a aduce în atenția publicului muzica de calitate. 

Informații despre muzicieni:

Dirijorul CONSTANTIN GRIGORE a beneficiat de îndrumarea unor maeştri recunoscuţi ai dirijatului: Horia Andreescu, Petru Andriesei, Ilarion Ionescu-Galati, Marek Pijarowski. S-a perfecționat printr-un stagiu de asistenţă la Rundfunk Sinfonieorchester Berlin (2011), sub îndrumarea maestrului Marek Janowski, şi ulterior (2012) la Bayrische Rundfunk şi Munchner Philharmoniker. A susţinut concerte la pupitrul formaţiilor muzicale mari, atât din ţară, cât şi din străinătate, şi a colaborat cu solişti de renume ai scenei muzicale internaţionale. De asemenea, este unul din membrii fondatori și dirijorul Cameratei Regale, alături de care a susținut numeroase concerte în Romania, Albania, Republica Moldova sau Polonia. În anul 2017 a fost invitat la pupitrul Filarmonicii Regale din Liege, unde a susținut o serie de 7 concerte în Liege (Sala Filarmonicii), Bruxelles (Bozar), Ath, Ottignes și Namur.

Cariera IRINEI SÂRBU s-a construit vreme de 14 ani pe câteva baze solide: o formație de pianist clasic și una de actor profesionist, un talent autentic șlefuit la școala celebrei Anca Parghel, o imaginație debordantă și o dezinvoltură proprie doar artiștilor care, după ani și ani de muncă, au ajuns să fie siguri că au ceva cu adevărat original și valoros de spus. Vocea Irinei Sârbu a fost ascultată și aplaudată în concerte în țară și străinătate – Spania, Italia, Germania, Cehia, Franța, Belgia, Austria, Portugalia, Statele Unite ale Americii. Pe lângă repertoriul standard de jazz, vocalista excelează astăzi într-un gen cu totul aparte, cel de etnojazz, dovadă cele doua CD-uri "World Symphony"  și "Ethnotic Project" – cel din urmă declarat cel mai bun disc de etnojazz al anului 2015, la nivel național. Ceea ce o reprezintă, evidențiază și individualizează pe Irina Sârbu, în contextul vieții muzicale românești și nu numai, este culoarea specială a vocii, timbrul inconfundabil, prestanța și eleganța prezeței scenice.

CAMERATA REGALĂ a fost fondată în 2009 și se află sub patronajul Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Ansamblul a colaborat cu personalități marcante din peisajul muzical precum dirijorii Cristian Măcelaru, Frans Helmerson, Pierre Vallet, Sabin Păuța, Jin Wang, Enrique Garcia Asensio, Cristian Mandeal, Wolfgang Doerner, Horia Andreescu, violoniştii Mihaela Martin, Rony Rogoff, Alexandru Tomescu, Cristina Anghelescu, Ioana Goicea, Rebekka Hartman, sopranele Nelly Miricioiu, Irina Iordăchescu, contratenorul Florin Cezar Ouatu, pianiștii Elizabeth Sombart, Valentin și Roxana Gheorghiu, Andrei Licareț, Roberto Plano, flautiştii Ion Bogdan Ştefănescu, Matei Ioachimescu. Datorită nivelului artistic ridicat au avut șansa de a evolua în cadrul unor evenimente prestigioase: Festivalul Internațional George Enescu și Festivalul Internațional “Sergiu Celibidache”. În anul 2014, la 5 ani de la înființarea ansamblului, Camerata Regală a fost decorată cu medalia “Regele Mihai al României” pentru înaltul profesionalism cu care își desfășoară activitatea concertistică.

 

Organizator: Asociația Culturală Radu Chișu

Concert recomandat de RFI România

Partener principal: BANCPOST

Parteneri: Filarmonica George Enescu

Parteneri instituționali: Radio România Muzical, Radio România Cultural, Poșta Română, BILETE.RO, Qwellman, Way Media, Ella Traveland, Asociația Elite  Art Club Unesco, Jeunesses Musicales Romania, statuidedaci.ro

Parteneri Media: The Art of Living, life.ro, societatesicultura.ro, Bucharest City App, intervio.ro, iqool.ro, autentici.info, LiterNet

Mădălina Hodorog, noul Manager General The Woman: „Liderii din piață au puterea de a schimba conceptul unui business, în primul rând, prin viziunea lor”

Două segmente principale de business: Conferința de Leadership Feminin The Woman și revista digitală The Woman Magazine sunt preluate în această lună prin poziția de General Manager de către Mădălina Hodorog.

 

Conferința de Leadership Feminin The Woman și revista digitală ce îi poartă numele se îmbină perfect cu nevoile actuale ale femeilor din domenii de business diferite. „O viziune clară și o implementare profesionistă sunt aspectele care conduc un business spre succes. Îndrăznesc să cred că de la puterea financiară la cea educațională nu este decât un pas. Obiectivul meu este să ofer, împreună cu echipa care îmi este alături, cea mai bună versiune a acestui concept, a liderului feminin, dar și de a materializa ideea că liderii din piață au puterea de a schimba conceptul unui business, în primul rând, prin viziunea lor”, afirmă Mădălina Hodorog.

 

În 2018, Mădălina are ca obiectiv dezvoltarea strategiei companiei The Woman, atât a conferinței în beneficiul celor peste 3000 de femei din mediul business care au participat de-a lungul timpului la eveniment, creșterea comunității prin evenimente nișate, cât și coordonarea revistei digitale  The Woman Magazine ce cuprinde articole legate de educație, carieră, lifestyle sau fashion.

 

De-a lungul timpului, echipa din spatele proiectului The Woman, inițiat de agenția Libero Events s-a consolidat, având acum o structură de sine stătătoare sub coordonarea Mădălinei. Aceasta face parte din generația curioasă, pasionată și implicată în comunitatea din care face parte. Ea a coordonat mai multe proiecte din cadrul agenției de evenimente B2B Libero Events, în domenii de succes precum eCommerce-ul, arhitectură sau antreprenoriat.

 

Mădălina are o experiență de mai bine de 6 ani ca Event Manager, fiind mereu activă în domeniul mass-media și al educației, reprezentând modelul femeii implicate în comunitate prin intermediul proiectelor întreprinse. De-a lungul anilor, a implementat proiecte europene Erasmus+, a făcut parte din proiectul Model NATO Youth Summit ca Social Media Officer și a organizat o serie de evenimente dedicate comunităților internaționale.

 

Deoarece crede în educația continuă, Mădălina este doctorand și cadru didactic asociat în cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din Cluj-Napoca, ocupând și poziția de trainer în cadrul UBB Radio Online.

În 21 martie 2018, femeile implicate în mediul de business participă la Conferința de Leadership Feminin The Woman ce sărbătorește cu fiecare ediție femeia care are curajul să fie propriul său model. Sub tematica The Woman: Cea mai bună versiune a ta! evenimentul promite prezența a peste 20 speakeri internaționali și naționali, subiecte educative și motivaționale, în prezența a peste 600 de participanți.

 

 Alături de Conferința The Woman, noul an aduce în agenda femeilor de business noi evenimente precum:

 

The Woman Workshops – sesiuni de workshopuri/traininguri cu scop educativ

 

The Woman Connect - un weekend de relaxare și networking

 

The Woman after 5pm! – dedicate exclusiv dezvoltării comunității The Woman

 

The Woman Gala Awards -  premierea modelelor și a femeilor care au produs o schimbare, care s-au implicat activ în comunitatea lor și care prin eforturile lor constante au dezvoltat domenii de activitate.

 Peste 3000 de femei din mediul business fac parte din comunitatea The Woman ce promovează un proces educațional continuu prin intermediul subiectelor abordate, a liderilor de opinie pe care îi aduce în spațiul public, fiind un punct de referință pentru femeile dornice de dezvoltare. În cadrul edițiilor anterioare, femei de renume precum Maia Morgenstern, Gabriela Szabo, Monica Bîrlădeanu, Ana-Maria Brânză, Andreea Raicu, Amalia Enache sau Măriuca Talpeș au inspirat de pe scena  The Woman femeile prezente la eveniment. 

Camelia Căpitanu lansează parfumul “Poartă România”, parfum românesc care ne aduce mai aproape de țara noastră

Pe 28 noiembrie, de la ora 18:30, la Hala cu Flori, București, vom descoperi cum pot încăpea într-o sticluță: un câmp de flori, o seară în casa bunicilor și o plimbare pe ulița satului.

Primul parfum care miroase a România, este semnat de Camelia Căpitanu și realizat alături de YPArtisan Parfums. În compoziția lui se regăsesc doar flori și miresme de pe teritoriul țării noastre.

Evenimentul de lansare este caritabil, iar parfumul poate fi achiziționat într-o serie limitată cu sticluțele pictate manual, la un preț special de lansare. Profitul obținut va fi donat în totalitate Asociației Merci Charity Boutique în sprijinul Caravanei ”Zâna Merciluță”.  De asemenea, toți cei prezenți pot face donații pentru cauza susținută și într-o urnă specială pe care o vom avea la eveniment.

Despre parfumul Poartă România:

Parfumul ”Poartă România” este creat în colaborare cu Raluca Vasile, parfumier certificat pe plan internațional, care în prezent a lansat prima colecție de parfumuri unicat cu ADN românesc.

”Ne-am dorit să creăm o identitate olfactivă, un parfum care ne poartă pe meleagurile românești, din orice colț de lume ne-am afla. Din acest motiv, ”Poartă România” este parfumul de acasă.” (Camelia Căpitanu & Raluca Vasile)

La fiecare pulverizare înflorește o stare de bine, căci parfumul este un buchet de esențe 100% naturale, cu efect terapeutic. Sticluța acestuia reprezintă un bust feminin, conceput și pictat manual de către Cristina Florea - artist plastic, fiind inspirată de motive din cultura Cucuteni.

Parfumul este ”îmbrăcat” în straie realizate manual de artiștii talentați de la CHLOR folosind aceleași materiale și tehnici urmate de străbunii noștri.

Cauza caritabilă:

Caravana ”Zâna Merciluță” este un cabinet stomatologic mobil al Asociației Merci Charity Boutique, care se deplasează în zonele rurale defavorizate sub sloganul ”Vreau sănătate, pentru cei de la sate!”. Ea oferă copiilor izolați din zonele rurale, copii care mai mult au suferit decât au copilărit, servicii medicale, alimente, rechizite, hăinuțe.

Cei care participă la eveniment vor dărui Zâmbete Sănătoase pentru copiii din satele României și vor putea purta o faptă bună prin creațiile aduse de AtelierMerci.ro - de asemenea în beneficul ”Zânei Merciluță”.

Seara se va încheia cu un recital de muzică românească susținut de artiștii Madalina Luca- nai și Răzvan Vâlcu - chitară și cu surprize parfumate pentru toți cei prezenți la eveniment.

Parteneri de Fapte Bune: CHLOR, Graphtec, Techir, Sara Green, Avincis, Profructta, SPrint Box, Stefan Radu Photography,  Livrez Dragoste - Atelierul de scrisori, AQUA Carpatica, Meli Melo Deco, Auchan Romania, Tezaur Românesc, IIANA, Hala cu Flori, Paper Flowers, Sian Image Media.


Parfumul ”Poartă România”  s-a născut din dorul întoarcerii la origini, la lucrurile simple, la sentimentul de “acasă”: “Eu port mereu cu mine, bine așezată în suflet, amintirea satului copilăriei. Iar de câte ori prinde a mi se face dor, călătoresc prin amintiri și revăd cu ochii inimii dealul de lângă casa bunicului, apoi îmi amintesc de oamenii satului, care aveau mereu o privire care căuta să te întrebe ce mai faci”, ne spune Camelia Căpitanu, care semnează parfumul ”Poartă România”.

Poartă România este un îndemn la a purta în faptă și simțire valorile autentice românești. Pentru că pe fiecare dintre noi, ne #poartaRomania spre ce ne este mai drag și mai bun. Noi doar să-i răspundem chemării ascunsă adesea-n doruri. 

Culori amestecate - Sandu Stermin

 

Mă uit în jur, la toamnă, și-o văd cu ochii tăi,
Și-mi place cum se simte, cum dă lumina-n ei!
Parcă nu-mi mai e frică, să stau și să ascult,
Cum cade câte-o frunză și se preface-n lut!
Iar de mă uit la tine, mă mir cum ți-au rămas,
Bucăți din râsul meu, pe buze, pe obraz 
Și mai văd rătăcite, văpăi din dorul meu
Printre scântei de suflet, ce ies din glasul tău.
Mi-e și teamă să-ți spun, c-o să-ți pară ciudat!
Noi tot iubindu-ne, ne-am și amestecat!

DanceFest 2017 – in atmosfera anilor `20

In perioada 3-5 noiembrie, Bucurestiul imbraca haine de gala si se pregateste pentru un spectacol sportiv stralucitor, DANCEFEST 2017, pe ringul Salii Polivalente. Cei mai buni dansatori sportivi din lume vor concura pentru castigarea aurului mondial la categoria junior 2 latino.

Un sfarsit de saptamana plin de dans si energie, eleganta si talent, competitia ne va introduce intr-o atmosfera specifica petrecerilor din anii `20, petrecerile Marelui Gatsby.

 DANCEFEST va aduce in premiera nationala Campionatul Mondial junior II latino, reunind astfel sportivi din 5 continente si aproximativ 80 de țări. Malaezia, Australia, Statele Unite ale Americii, Filipine, Vietnam, Anglia, Franta, Spania sunt cateva dintre tarile care si-au desemnat perechile in confruntarea mondiala, iar dintre tarile cu traditie in dansul sportiv amintim Rusia, Italia, Germania si bineineinteles Romania.

În cadrul evenimentului se va desfășura si concursul international WDSF International Open Standard si Latino la categoriile de adulti si tineret, precum si competii pe diferite nivele valorice si clase de varsta. Competiția se va desfăşura timp de 3 zile,  vineri, 3 noiembrie, începând cu orele 11:00,  iar sâmbătă si duminica, 4-5 noiembrie 2017, de la orele 9:30. Spectacolul de gală și festivitatea de premiere incep cu orele 19:30.

Genurile prezentate in concurs sunt: Standard (vals lent, vals vienez, slow fox si quickstep) si Latino (samba, cha cha cha, rumba, paso doble si jive).

Ziua de vineri va fi alocata competitiilor claselor incepatoare si celor cu figuri impuse, iar sambata se vor desfasura rundele de calificari ale Campionatului Mondial, precum si sectiunea dansurilor clasice standard. Totodata, organizatorii au anuntat prezenta perechii de adulti Marius Balan- Kristina Moshenskaya (Kristina fiind tripla campioana mondiala) in ziua de sambata, ce vor delecta publicul spectator printr-un show latino incendiar, cei doi fiind clasati pe locul al 3-lea la Campionatul Mondial de Adulti. Ziua de duminica este rezervata competitiilor latino, unde perechea Marius si Kristina va evolua in confruntare directa cu perechi titrate din topul 25 ranking mondial,  acolo unde 2 perechi din Romania isi afla pozitia -  Alexandru Ion - Andreea Toma si Stefan Grigore - Laura Filipescu.

Pe ringul DANCEFEST vor dansa perechi de valoare precum campionii mondiali la sectiunea STD juniori – Sebastian Zicoane - Anca Copos, campionii mondiali la categoria tineret Paul Rednic si Roxana Lucaciu, campionii nationali ai Romaniei la adulti, in topul 25 mondial Rares Cojoc si Andreea Matei, finalisti mondiali reprezentand Croatia, Republica Moldova sau Rusia. Stele mari isi vor da intalnire pe scena Salii Polivalente pentru un spectacol de eleganta, dans, emotie si culoare.

Bilete disponibile prin MyTicket.ro.

Va asteptam!

 

Mai multe detalii la: https://www.dancefestopen.com/